Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φετουτσίνι με τη πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ

Φετουτσίνι με τη πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ

Ζυμαρικό φετουτσίνι με τη πιο νόστιμη σιγοβρασμένη σάλτσα μπολονέζ με κιμά, καπνιστή πανσέτα ή μπέικον και κόκκινο κρασί. Αξίζει να το δοκιμάσετε αυτό το απόλυτο φαγητό, το οποίο παρά τη αρκετή ώρα που πρέπει να το σιγοβράσετε, αυτή η συνταγή (από εδώ) είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολη και το γευστικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που σίγουρα αξίζει να περιμένετε για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο φαγητό σε ιδιαίτερες περιστάσεις και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 6  κ.σ. βούτυρο (3+3 κ.σ. χωριστά)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κλωνάρι  σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένες σε μικρά κυβάκια ή μπέικον κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό στικ κανέλας
  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά τις 3 κ.σ. βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το καρότο και τη πανσέτα και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
Προσθέτετε το κιμά και αλατοπίπερο και τον σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα με την οποία τον “χωρίζετε” σε μικρά γρομπαλάκια, για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξει το χρώμα του από ροζ σε καφέ. Μετά ρίχνετε το γάλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγοβράζετε για 10-15 λ ή μέχρι να εξατμισθεί το γάλα και “χυλώσει” η σάλτσα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 10-15 λ ή μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ με τους χυμούς της, το πελτέ διαλυμένο στο ζωμό κότας, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, το στικ κανέλας, μειώνετε και άλλο τη φωτιά στο τελείως χαμηλό ώστε η σάλτσα σας να σιγοβράζει μόλις μετά βίας.
Αφήνετε τη σάλτσα σας να σιγοβράζει για 3-3½ ώρες περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της. Διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή όσο εσείς θα έχετε ήδη ξεκινήσει να βράζετε το ζυμαρικό σας.
Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα με τουλάχιστον 4 λίτρα κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε το φετουτσίνι σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο το φετουτσίνι το βγάζετε σταδιακά με πιρούνα από τη κατσαρόλα, τα στραγγίζετε ελαφρώς αφήνοντας λίγο νερό να στάζει και τα μεταφέρετε στη κατσαρόλα με τη ζεστή σάλτσα μπολονέζ.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και καλυφθεί το φετουτσίνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και καλή σας όρεξη.

Σημείωση: Αν δεν έχετε χρόνο να σιγοβράσετε τη σάλτσα σας μπορείτε φυσικά να αυξήσετε τη θερμοκρασία για να τη βράσετε νωρίτερα. Σας συνιστούμε όμως να τη σιγοβράσετε, όπως είναι η αυθεντική Ιταλική σάλτσα μπολονέζ, γιατί η γεύση της με το σιγοβράσιμο είναι απαράμιλλη.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου