Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες, κάπαρη και φέτα

Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες, κάπαρη και φέτα

Κάθε Σάββατο πρωί η ίδια ερώτηση. Τι να ψωνίσω για να μαγειρέψω την Κυριακή; Κάτι ωραίο, εντυπωσιακό και πρωτότυπο; Να μη χρειάζεται μια περιουσία στα υλικά ούτε και πάρα πολλές ώρες μαγειρέματος. Ιδού η συνταγή  που απάντησε με επιτυχία στην παραπάνω ερώτηση

Συστατικά:

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

6 μερίδες
ingredient_quantity
recipe ingredient
1
Κρεμμύδι
2
Σκελίδες σκόρδο
5 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
150 γρ.
Φέτα
20 γρ.
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
800 γρ.
Μπουτάκια κοτόπουλο
10
Λιαστές ντομάτες
4
Ντομάτες
3 κ.σ.
Κάπαρη
100 γρ.
Ελιές χωρίς το κουκούτσι
αντίγραφο
.

 

Εκτέλεση

70 λεπτά
  • Βήμα 1

    Σε ένα ψηλό και στενό ταψί για τον φούρνο ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές κομμένες στα 4, την κάπαρη, τον βασιλικό χοντροκομμένο, τη φέτα τριμμένη, το σκόρδο και τους κύβους κότας Maggi.
  • Βήμα 2

    Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3

    Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα φιλέτα σε 2 δόσεις με μια κουταλιά ελαιόλαδου κάθε φορά μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
  • Βήμα 4

    Μεταφέρετε μέσα στο ταψί με τη σάλτσα αφού έχει ψηθεί για 30 λεπτά και ψήστε για ακόμη 25 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Μπορείτε στη συνέχεια αν θέλετε να περάσετε τη σάλτσα από το μίξερ για πιο βελούδινη υφή, εναλλακτικά αφήστε ως έχει. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

About Μαρία Νικολοπούλου