Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φοβερή τυρόπιτα – Είναι τόσο αέρινη και έχει φύλλο τραγανό

Φοβερή τυρόπιτα – Είναι τόσο αέρινη και έχει φύλλο τραγανό
Με όλα αυτά που έχω μάθει, όλα αυτά τα χρονιά που σας φτιάχνω πίτες καθώς και από τις πληροφορίες που με βομβαρδίζουν οι γνώστες της καλής πίτας,Ελλάδας, σας έχω ετοιμάσει εδώ την καλύτερη κατ΄εμέ συνταγή τυρόπιτας

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στην λεκανη 1 κιλο αλευρι για πιτες,2 νεροποτηρα χλιαρο νερο,1 φακελακι ξερη μαγια,4 κουταλιες της σουπας ξυδι,4 κουταλιες.της σουπας.ελαιολαδο,1 κουταλακι του γλυκου αλατι και το ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια τοποθετουμε την ζυμη στον παγκο μας και την ζυμωνουμε.5 λεπτα!Την κοβουμε κομματια κανουμε.10 μπαλες!Αυτες της μπαλες.τις ανοιγουμε μικρα.φυλλαρακια τα οποια βουτυρωνουμε!

Τοποθετουμε 5 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο και ανοιγουμε ενα λεπτο μεγαλο φυλλο!Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 5 φυλλαρακια!Οποτε τοποθετουμε το ενα φυλλο σε καλα λαδωμενο ταψι και ριχνουμε.την γεμιση!

(Χτυπαμε 3 αυγα,με 300 γραμμαρια τριμμενη φετα)βαζουμε και το αλλο φυλλο πανω οσο τον δυνατο σουρωμενο ριχνουμε πανω μπολικο λιωμενο βουτυρο την χαραζουμε οσο μεγεθος κομματιων θελουμε και την ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 50 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Δείτε και αυτές επίσης

5 λαχταριστές παραδοσιακές πίτες

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου