Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φρικασέ με μανιτάρια και μυρώνια – Εξαιρετική συνταγή

Φρικασέ με μανιτάρια  και μυρώνια – Εξαιρετική συνταγή
  • Το γνωστό φρικασέ το φτιάχνουμε σήμερα νηστίσιμο με υλικά φρέσκα και αρώματα έντονα, νόστιμο και εύκολο. Όχι μόνο βέβαια όταν νηστεύουμε αλλά και όταν θέλουμε να αποφύγουμε το κρέας είναι ιδανική λύση για ένα λαδερό φαγητό.  Μανιτάρια με  ασκολύμπρους , είναι τα βασικά υλικά της συνταγής που συνθέτουν ένα γευστικό αποτέλεσμα υπέροχο!!!
  • 1 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο, απλά, πλευρώτους)
  • 1 κιλό ασκολύμπρους καθαρισμένους
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 3 μάτσα μυρώνια
  • 2 μάτσα άνηθο
  • 3 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2-3 αβγά
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Κόψε τα μανιτάρια σε μεγαλούτσικα κομμάτια και βάλ’ τα να μαραθούν μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα όπου έχεις ζεστάνει το ελαιόλαδο. Σβήσε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια κι έπειτα τα χόρτα .

Πρόσθεσε στα μανιτάρια φρικασέ μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να βράσουν, μέχρι να μείνουν με σχετικά λίγα υγρά.

Τέλος, χτύπησε στο μπλέντερ τα αβγά με το χυμό λεμονιού, αβγόκοψε τα μανιτάρια φρικασέ.

 

ΈΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΉ

Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Όταν τελειώσει το 20λεπτο μαγείρεμα, τις βγάζω από την κατσαρόλα, τις λιώνω σε ένα πιάτο με ένα πιρούνι και ρίχνω τον πουρέ στην κατσαρόλα. Το άμυλο του πουρέ της πατάτας δένει  τέλεια τη σούπα και την κάνει απολαυστικά κρεμώδη.

About Μαρία Νικολοπούλου