Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φωλιές Κανταϊφιού με κρέμα Γαλακτομπούρεκου… Απλά “θεϊκο”!

web-korinthos..k

Οι Φωλιές Κανταϊφιού με Κρέμα Γαλακτομπούρεκου, είναι μια εύκολη συνταγή που μου προέκυψε όταν περίσσεψε μισό πακέτο κανταΐφι και δεν είχα αμύγδαλα να φτιάξω την κλασσική συνταγή.  Έτσι σκέφτηκα να το βάλω σε φορμάκια για μάφινς και να τα γεμίσω με μια κρέμα γαλακτομπούρεκου.  Το αποτέλεσμα, υπέροχο!

 

Κανταϊφι εικόνα

Πόσοι από εσάς ξέρετε πώς γίνεται το κανταΐφι;

Πιστεύω ότι πάρα πολλοί δεν ξέρετε.

Το κανταΐφι είναι σε μορφή χυλού και περνάει από ένα δοχείο με πολύ λεπτές τρύπες.  Όταν πέφτει πάνω σε μια περιστρεφόμενη, ζεστή πλάκα, παίρνει τη μορφή κλωστών που ταυτόχρονα ψήνονται και στεγνώνουν.

Για εσάς που δεν προλαβαίνετε να την φτιάξετε  μόνοι σας ,θα την βρείτε στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας στον ηλεκτρονικό Οδηγό webkorinthos.gr

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία παρασκευής του, σ’ αυτό το βίντεο.

Επειδή είχε ξεπαγώσει το Κανταΐφι, δεν ήθελα να το αφήσω στο ψυγείο, αποφάσισα να το κάνω  ένα διαφορετικό γλυκό. Έτσι αποφάσισα να αυτοσχεδιάσω και έφτιαξα το Κανταΐφι με γέμιση κρέμας γαλακτομπούρεκου.

Κολάζ Φωλιές Κανταϊφιού με κρέμα γαλακτομπούρεκου εικόνα

Αντί να φτιάξω συρόπι να το βρέξω, είχα συρόπι που μου περίσσεψε από γλυκό καρπούζι, το οποίο ήταν ποτισμένο με κανέλα, γαρύφαλλα και αρμπαρόριζα και αυτό από μόνο του έδωσε στο γλυκό μια υπέροχη γεύση.

Φωλιές Κανταϊφιού με κρέμα Γαλακτομπούρεκου

Χρόνος προετοιμασίας:  30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:  30 λεπτά Μερίδες:  12 Υλικά:

  • 1/2 πακέτο (250 γραμμάρια) καταΐφι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα συρόπι από γλυκό καρπούζι ή φτιάξτε το συρόπι της συνταγής

Κρέμα Γαλακτομπούρεκου:

  • 2 κούπες  (500 ml) γάλα
  • 2 αυγά
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή 1 απλή βανίλια)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Συρόπι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας, 3- 4 γαρύφαλλα, 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • Μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Εάν δεν έχετε έτοιμη συρόπι να χρησιμοποιήσετε ξεκινήστε να φτιάξετε πρώτα το συρόπι για να μην είναι πολύ ζεστό όταν ψηθεί το κανταΐφι.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού, σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για πέντε λεπτά.  Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το ξύσμα.  Αφού βράσει ρίχνουμε και τη βανίλια
  4. Σε άλλη κατσαρόλα σπάμε τα αυγά  και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
  5. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψουν τα αυγά.  Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  6. Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
  7. Όσο κρυώνει η κρέμα, βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι των μάφινς των 12 θέσεων.
  8. Ξάνουμε το κανταΐφι και βάζουμε όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα.  Κρατάμε λίγο από το κανταΐφι που θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να το καλύψουμε  από πάνω.
  9. Το πιέζουμε με κάποιο αντικείμενο, όπως π.χ. το κάτω μέρος ενός ποτηριού που χωράει μέσα στη θήκη των μάφινς, μέχρι να πάρει το σχήμα φωλιάς.
  10. Γεμίζουμε τις φωλιές με τη κρέμα.
  11. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ρίχνουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
  13. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μερικές κουταλιές συρόπι πάνω από το κανταΐφι.
  14. Όταν κρυώσει βγάζουμε το κανταΐφι από τις θήκες και το βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι!

πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου