Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φωτιά στην Περαχώρα: Η απόφαση που έσωσε την περιοχή!

Φωτιά στην Περαχώρα: Η απόφαση που έσωσε την περιοχή!

Σε επιφυλακή βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Περαχώρα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου, μεγάλη φωτιά απείλησε την περιοχή. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης της κατασκήνωσης “Άγιος Στέφανος” που βρίσκεται στην περιοχή από τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Παντελέου…

 

Τα περίπου 40 παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση μεταφέρθηκαν στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Περαχώρας, ενώ αυτή τη στιγμή ξαναγυρνούν στην κατασκήνωση, αφού η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ και χάρις στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα επεκτάθηκε. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο, η απόφαση που έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στο να μην επεκταθεί η φωτιά, ήταν να υπάρξει συνδρομή από αέρος. Τα αεροσκάφη, κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού, περιόρισαν τη φωτιά σε ορεινό σημείο και μακριά από τις κατοικίες, ενώ βοήθησαν σημαντικά ώστε να μην επεκταθεί, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα στο σημείο, με 46 πυροσβέστες και 17 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, υπό το φόβο πιθανής αναζωπύρωσης.

 

 

loutraki365

About Μαρία Νικολοπούλου