Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φώφη Γεννηματά: Οι εξελίξεις και το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Φώφη Γεννηματά: Οι εξελίξεις και το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Φώφη Γεννηματά: Οι εξελίξεις και το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Με μια λιτή ανακοίνωση, μετά το ιατρικό ανακοινωθέν από τον Ευαγγελισμό που την αφορούσε, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως αφήνει τη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς έχει να επικεντρωθεί σε μια άλλη, σημαντικότερη – τη μάχη για την υγεία της, καθώς διαπιστώθηκε πως επιδεινώθηκε σε βαθμό που θα ήταν αδύνατο να την προσέξει αρκετά και παράλληλα να διεξάγει προεκλογική καμπάνια.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ειλεού και έπειτα από εξετάσεις που έκανε διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα προέρχονται από «υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η είδηση έφτασε σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως έκπληξη στα γραφεία των στελεχών και στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς όλοι γνώριζαν πως μόνο μια τέτοια, τόσο σημαντική κατάσταση θα αποσπούσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ από την προεκλογική μάχη. Η ίδια είχε αποφασίσει να διεκδικήσει την επανεκλογή της και μάλιστα βρισκόταν  στη φάση που η προεκλογική εκστρατεία της είχε ξεκινήσει και επισήμως, με συνεχείς ομιλίες και συναντήσεις με στελέχη και ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Το γνώριζαν και οι στενοί συνεργάτες της, που συγκεντρώθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τους υπόλοιπους για το τι έχει συμβεί. Το κλίμα προφανώς ήταν βαρύ, όσοι όμως συγκεντρώθηκαν εκεί είναι εκείνοι που θα σήκωναν στην πλάτη τους την προεκλογική εκστρατεία της και έχουν σκοπό να σταθούν στο πλευρό της όλο το επόμενο διάστημα.

«Ανθρώπινη», «δυνατή» και «μαχήτρια» ήταν λίγες μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν όλοι για να την περιγράψουν, δημόσια και ιδιωτικά, γνωρίζοντας πως θα αντιμετωπίσει τη μάχη που έχει μπροστά της με το ίδιο σθένος που το έχει ξανακάνει.

«Με χαμόγελο και αισιοδοξία. Με τον δικό σου τρόπο. Έτσι θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Εκείνοι ήταν και οι πρώτοι με τους οποίους επικοινώνησε, λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της δήλωσής της, λέγοντάς τους πως είναι αισιόδοξη πως θα βγει νικήτρια από αυτή τη νέα δύσκολη μάχη.

Ανατροπή στο προεκλογικό σκηνικό στο ΚΙΝΑΛ

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη εξέλιξη ανατρέπει το προεκλογικό σκηνικό στο ΚΙΝΑΛ, καθώς παραμένει άγνωστο πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Η προγραμματισμένη για 5 και 12 Δεκεμβρίου διαδικασία εκλογής προέδρου είναι για την ώρα… στον αέρα. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι μόνο το ότι αποσύρεται από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας η Φώφη Γεννηματά και ότι τα δεδομένα λόγω αυτού αλλάζουν και για τους άλλους υποψηφίους που καλούνται να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους.

Δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν ορισμένοι να προσεγγίσουν υποστηρικτές της προέδρου. Επίσης, καθόλου απίθανο δεν είναι να εμφανιστεί και μια νέα υποψηφιότητα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 15/10 λήγει η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, και ίσως χρειαστεί να πάρει παράταση.

Πάντως οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν τα νέα για την υγεία της Φώφης Γεννηματά έστειλαν τις πιο θερμές ευχές τους για ταχεία ανάρρωση και δήλωσαν τη στήριξή τους στη μάχη που δίνει.

Περαστικά στη Φώφη Γεννηματά, εύχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα” έγραψε ο συνυποψήφιός της για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης Φώφη Γεννηματά

Τις ευχές του στη Φώφη Γεννηματά που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” εξέφρασε με ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος” έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ανδρέας Λοβέρδος Φώφη Γεννηματά

“Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας”, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o Χάρης Καστανίδης, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

 

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου στη Φώφη Γεννηματά

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στέλνει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: “Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή”.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει”.

Αλέξης Τσίπρας

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».  Το παραπάνω μήνυμα απέστειλε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Twitter, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημήτρης Kουτσούμπας

“Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στη Φώφη Γεννηματά” αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει: “Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!”.

Βαρουφάκης

“Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχές μου στην κυρία Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση. Σε αυτή την μάχη, είμαστε όλοι στο πλευρό της” δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

“Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης έκανε την εξής δήλωση για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: «Ευχόμαστε από την καρδιά μας ταχεία ανάρρωση και καλή δύναμη στην κυρία Φώφη Γεννηματά στον αγώνα που δίνει».

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ανακοίνωση αναφέρει: “Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της”.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

ENIKOS.GR

 

About Μαρία Νικολοπούλου