Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χάρις Αλεξίου: Οι λόγοι για την αποχώρηση από το τραγούδι και γιατί άλλαξε το όνομά της

Χάρις Αλεξίου: Οι λόγοι για την αποχώρηση από το τραγούδι και γιατί άλλαξε το όνομά της

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η κορυφαία ερμηνεύτρια μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από το τραγούδι.

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 14/9 η Χάρις Αλεξίου στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» τουΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφασή της να αποχωρήσει από το τραγούδι.

Ειδικότερα, η Αλεξίου ανέφερε για την ανακοίνωσή της περί αποχώρησής της από το προσκήνιο: «Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση. Με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση, η απάντηση του κόσμου γιατί δεν είμαι η μόνη που σιγά-σιγά αποσύρομαι. Είναι κάτι πολύ φυσικό αυτό. Φέτος κλείνω πενήντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, μισό αιώνα! Τέτοια τύχη, τέτοια χαρά και ευτυχία πόσοι άνθρωποι μπορούν να την έχουν; Και ανήκω σε μια γενιά που κρατάει ακόμα πολύ γερά. Όλοι οι ομότεχνοί μου της δικής μου ηλικίας, λίγο πάνω ή λίγο κάτω, είναι ακόμα σε δράση, στη σκηνή. Αυτή είναι και η μαγεία του τραγουδιού, του καλλιτέχνη, πως ο χρόνος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο».

«Δεν θα το νιώθατε εάν δεν σας το έλεγα. Αυτό που ένιωσα ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα, είναι κυρίως στο live, γιατί το live είναι εκείνη η στιγμή, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα και δεν μου άρεσε» πρόσθεσε.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια -με απόλυτη ειλικρίνεια- αναφέρθηκε και στο τελευταίο live της πλάι στον Σταύρο Ξαρχάκο: «Έχω την τύχη να έχω κάνει το τελευταίο μου live, με τον μεγάλο μας δάσκαλο και μαέστρο, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Η τελευταία μου μουσική υπόκλιση ήταν πλάι του. Αυτός ο άνθρωπος δεν αφήνει να περάσει τίποτα έτσι για να βγάλει ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό. Του το είπα: “Σταύρο μου, δεν γίνεται εσύ να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη και εγώ να μπαίνω παρακάτω, δεν θα συνεχίσω”. Όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτή την ωραιότητα του αποτελέσματος και αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για όσα σου έχει δώσει η δουλειά σου, δεν γίνεται να μην το δεις».

Πώς πήρε το όνομα Αλεξίου

«Για όλον τον κόσμο είναι η Χάρις Αλεξίου. Για εμένα είναι η Χαρούλα της θείας Ιφιγένειας» δήλωσε ο ξάδερφος της σπουδαίας ερμηνεύτριας, Γιώργος Ρουπάκας, ο οποίος μίλησε για τα παιδικά τους χρόνια στη Θήβα και πώς έφτασε να γίνει η μεγάλη ντάμα του ελληνικού πενταγράμμου. Όπως εξήγησε και η ίδια η Χάρις Αλεξίου, το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα: «Και εγώ και ο αδερφός μου Γιώργος δεν τιμήσαμε το όνομα. Εκείνος πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Γιώργος Σαρρής από το επίθετο της μαμάς. Ο “νονός” για το Αλεξίου ήταν ο Αλέξης Γεωργίου, ηθοποιός και τραγουδιστής του νέου κύματος που βγήκα για πρώτη φορά δίπλα του και τραγούδησα. Όταν πέθανε ο πατέρας μου η μητέρα μου ήθελε να πάμε στην Αθήνα για να είναι κοντά στη μητέρα της. Κι ένας από τους αυστηρούς θείους μου της είχε πει “πού παίρνεις τα παιδιά σου στην Αθήνα; Ο γιος θα γίνει αλήτης και  κόρη σου “μπιπ”. Πού να πω εγώ ότι τραγούδησα ως Χαρούλα Ρουπάκα;» είπε η Αλεξίου, εξηγώντας ότι το ψευδώνυμο ήταν αρχικά για λόγους προστασίας. Όμως, όταν συγγενείς και χωριανοί άκουσαν την ανυπέρβλητη φωνή της να τραγουδά το «Όταν πίνει μία γυναίκα» κάθε ενδοιασμός «έσβησε» και άπαντες υποκρίθηκαν μπροστά της.

Χάρις Αλεξίου: Οι λόγοι για την αποχώρηση από το τραγούδι και γιατί άλλαξε το όνομά της

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή η Χαρούλα Αλεξίου δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι είναι μόνη και ανοιχτή προς έναν νέο έρωτα. Άλλωστε, όπως είπε, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον αλλά το σίγουρο είναι πως επιθυμεί ένα έντονο συναίσθημα και όχι μετριότητες. «Πού ναι είναι τώρα ένα ερωτάκι» είπε αστειευόμενη.

Περνώντας στην περιπέτεια υγείας που την ταλαιπώρησε τόνισε ότι ευτυχώς το πρόβλημά της διαγνώστηκε έγκαιρα γι΄αυτό δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ.

news247.gr

About Μαρία Νικολοπούλου