Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χαλβάς με γεύση… γαλακτομπούρεκο!

Χαλβάς με γεύση… γαλακτομπούρεκο!

Αυτή η παραλλαγή του σιμιγδαλένιου χαλβά έχει την ιδιαιτερότητα πως δεν έχει καθόλου λάδι ούτε βούτυρο. Παίρνει όλα τα λιπαρά του από το τρίμμα της καρύδας και το σιμιγδάλι του δεν καβουρδίζεται, απλώς μαγειρεύεται κι έτσι είναι πιο ελαφρύς. Και βέβαια λευκός, χιονάτος! Έπεσα πάνω σε αυτήν την απλή συνταγήπριν μερικά χρόνια και… κόλλησα! Μπορώ να σας πω πως τον φτιάχνω πιο συχνά από τον κλασσικό χαλβά μια που ο γιος μου είναι ινδοκαρυδοφάγος!

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδοκάρυδου
  2. 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  3. 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  4. 4 φλιτζάνια νερό
  5. 1 τσιμπιά ξύσμα λεμονιού
  6. 1 φακελάκι βανίλια

    Εκτέλεση

    15 λεπτά

    1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο με το σιμιγδάλι και το αφήνουμε.

    2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανάβουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία.

    3. Ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένουμε να βράσει το μείγμα για να γίνει σιρόπι.

    4. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο με το σιμιγδάλι και αρχίζουμε αμέσως να ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.

    5. Μόλις πήξει το μείγμα σβήνουμε τη φωτιά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.

    6. Σερβίρουμε σε φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια. Απολαμβάνουμε!

    7. Όταν κρυώσει διατηρήστε τον στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην σκληρύνει.

      cookpad.com/

About Μαρία Νικολοπούλου