Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χαράτσι 10 ευρώ ανά ανεμβολίαστο ανήλικο 12-17 για κάθε επίσκεψη σε εστίαση και ψυχαγωγία…

Χαράτσι 10 ευρώ ανά ανεμβολίαστο ανήλικο 12-17 για κάθε επίσκεψη σε εστίαση και ψυχαγωγία…

Εμφανής είναι και στην ΚΥΑ που εξειδικεύει τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα η πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβάλλει επιπλέον οικονομικό κόστος στα νοικοκυριά προκειμένου να εκβιάσει τον εμβολιασμό ειδικά των ανηλίκων. Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν και παραλογισμοί, αντίθετοι με την πραγματικότητα του εμβολιασμού στους ανηλίκους.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται σαφές από τις πρόνοιες της ΚΥΑ, οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών θα επιβαρύνονται με το κόστος ενός rapid test προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν είτε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες είτε κινηματογραφικές προβολές, είτε να βρεθούν σε κάποιο κατάστημα εστίασης (εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων). Αντίθετα, για τις μικρότερες ηλικίες 5-11 ετών θα αρκεί η δήλωση ενός self-test.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό εμβολιασμού στους μαθητές Λυκείου (15-17 ετών) κινείτο την περασμένη εβδομάδα κοντά στο 25% και στους μαθητές Γυμνασίου (12-14) κοντά στο 13%, ενώ την ίδια ώρα είναι προφανώς μηδέν για τους μαθητές Δημοτικού (6-11 ετών) για τους οποίους δεν έχει εγκριθεί η χορήγηση κανενός εμβολίου. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποκλείστηκαν από τα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ, απόφαση που ευθέως εμποδίζει τον έλεγχο μίας πολύ μεγάλης κοινωνικής ομάδας την ώρα που αυξάνεται η πίεση επιδημιολογικά.

Η απουσία οποιασδήποτε πρόνοιας για τα κέντρα διασκέδασης, τους κλειστούς χώρους δεξιώσεων, τις μουσικές σκηνές και τις μπουάτ, είναι ασαφές αν πρέπει να αποδοθεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα ή σε μία ακόμη απόδειξη της ποιότητας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη…

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΡΑ

About Μαρία Νικολοπούλου