Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χαρδαλιάς: Διάκονος 36 ετών το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Χαρδαλιάς: Διάκονος 36 ετών το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Σε έναν 36χρονο διάκονο της Μητρόπολης Νεαπόλεως εντοπίστηκε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, στη Θεσσαλονίκη.

«Παρακολουθούμε το κομμάτι με τις μεταλλάξεις και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα μέτρα για να διαφυλάξουμε τη δημόσια Υγεία» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με φόντο τον συναγερμό που σήμανε για τα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, περίπου στις 15:30 το μεσημέρι έφτασε εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον λοιμωξιολόγο του ΑΧΕΠΑ και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Σίμο Μεταλλίδη, τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Μπάμπη Στεργιάδη, τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός: «Το κρούσμα αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας. Δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε συνεργασία της μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακούς ελέγχους και rapid tests στην ευρύτερη περιοχή. Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών που είναι high risk και low risk και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά».

topontiki.gr

About Μαρία Νικολοπούλου