Αυτές οι πράσινες πιπεριές κέρατο είναι πολύ αγαπημένες μου, τις λατρεύω! Καταρχήν είναι γλυκές, όχι σαν τις πράσινες σκούρες τις παχουλές, δεύτερον, σε όποιο φαγητό και να τις έχω βάλει από σούπα μέχρι σαλάτα το μεταμορφώνουν τέλεια! Τι καλύτερο, λοιπόν, από γεμιστά με αυτές τις πιπεριές. , ό
Λίστα για ψώνια
6πιπεριές κέρατο
2 ώριμες ντομάτες
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 1κ.γ. πελτέ ντομάτας
1κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
8κ.σ. ρύζι για πιλάφι
3 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρ
ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 1κ.γ. πελτέ ντομάτας
1κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
8κ.σ. ρύζι για πιλάφι
3 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρ
ελαιόλαδο
Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών στρογγυλά, λίγο πιο κάτω από το κοτσάνι και τις ξεσποριάζουμε προσεκτικά χωρίς να τις σπάσουμε. Εδώ πρόσθεσα και δυο ώριμες ντοματούλες για τα παιδιά οπότε τις αδειάζετε κι αυτές κατά τον ίδιο τρόπο, με ένα κουτάλι και κρατάτε το περιεχόμενο.
Χτυπάτε στο multi, χωριστά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τη ντομάτα.


Τέλος, αραιώνετε μια κουταλιά πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε στο ταψί ή μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτας και μισό ποτήρι νερό. Πασπαλίζετε όλο το φαγητό σας με 2-3 κουταλιές σούπας λάδι, παρμεζάνα και αλατάκι για να νοστιμίσει η σαλτσούλα. Α, μην ξεχάσετε να τρυπήσετε τις πιπεριές με ένα πιρουνάκι για να ψηθούν καλά.
Ψήνετε το φαγητό σας στους 180ο Κελσίου για 45λεπτά περίπου ενώ το πρώτο μισάωρο το έχετε σκεπασμένο ελαφρά με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους τα λαχανικά. Στο τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν.
Βουαλά! Το καλοκαίρι έφτασε μέσα στο καταχείμωνο και πολύ το διασκεδάζω. Τώρα που γεύομαι το φαγητό μου, το οποίο παρεπιμπτόντως είναι νοστιμότατο κατά γενική ομολογία, μπορώ να πω ότι και μπέικον να μην είχα βάλει δεν θα μου έλειπε καθόλου.
Καλή σας απόλαυση!
/oikaliteressyntagesmou.blogspot.com