Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χειμωνιάτικα γεμιστά με λαχανικά και μπέικον

Χειμωνιάτικα γεμιστά με λαχανικά και μπέικον
Αυτές οι πράσινες πιπεριές κέρατο είναι πολύ αγαπημένες μου, τις λατρεύω! Καταρχήν είναι γλυκές, όχι σαν τις πράσινες σκούρες τις παχουλές, δεύτερον, σε όποιο φαγητό και να τις έχω βάλει από σούπα μέχρι σαλάτα το μεταμορφώνουν τέλεια! Τι καλύτερο, λοιπόν, από γεμιστά με αυτές τις πιπεριές. , ό
,τι καλύτερο! (το μπέικον είναι προαιρετικό, ηρεμήστε, ντε!)

Λίστα για ψώνια
6πιπεριές κέρατο
2 ώριμες ντομάτες
1 πράσο
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 1κ.γ. πελτέ ντομάτας
1κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
8κ.σ. ρύζι για πιλάφι
3 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρ
ελαιόλαδο

Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών στρογγυλά, λίγο πιο κάτω από το κοτσάνι και τις ξεσποριάζουμε προσεκτικά χωρίς να τις σπάσουμε. Εδώ πρόσθεσα και δυο ώριμες ντοματούλες για τα παιδιά οπότε τις αδειάζετε κι αυτές κατά τον ίδιο τρόπο, με ένα κουτάλι και κρατάτε το περιεχόμενο.
Χτυπάτε στο multi, χωριστά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο και τη ντομάτα.
Σωτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτετε, το καρότο και στο τέλος την ντομάτα. Εάν προσθέσετε μπέικον μπορείτε να το σωτάρετε μαζί με τα λαχανικά, πριν την ντομάτα, ή σε ένα χωριστό τηγανάκι. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 5-10 λεπτά. Προσθέτε μία κουταλιά σούπας ρύζι για πιλάφι για κάθε γεμιστό που θα γεμίσετε και προσθέτε άλλα δυο φλιτζάνια βραστό νερό. Βράζετε το φαγητό σας για άλλα 10 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι. Μην ξεχάσετε να αλατοπιπερώσετε! Και στο τέλος λίγο πριν το σβήσετε προσθέστε το μαϊντανό.
Γεμίζετε τα λαχανικά σας κουταλιά – κουταλιά μέχρι πάνω αφήνοντας μισό δαχτυλάκι από την κορυφή γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι σε κάθε γεμιστό και καπακώνετε στερεώνοντας το καπάκι στις πιπεριές με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείται τα λαχανικά σας στο ταψί λίγο στριμωχτά για να μη διαλυθούν στο ψήσιμο.
Τέλος, αραιώνετε μια κουταλιά πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε στο ταψί ή μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτας και μισό ποτήρι νερό. Πασπαλίζετε όλο το φαγητό σας με 2-3 κουταλιές σούπας λάδι, παρμεζάνα και αλατάκι για να νοστιμίσει η σαλτσούλα. Α, μην ξεχάσετε να τρυπήσετε τις πιπεριές με ένα πιρουνάκι για να ψηθούν καλά.
Ψήνετε το φαγητό σας στους 180ο Κελσίου για 45λεπτά περίπου ενώ το πρώτο μισάωρο το έχετε σκεπασμένο ελαφρά με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους τα λαχανικά. Στο τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν.
Βουαλά! Το καλοκαίρι έφτασε μέσα στο καταχείμωνο και πολύ το διασκεδάζω. Τώρα που γεύομαι το φαγητό μου, το οποίο παρεπιμπτόντως είναι νοστιμότατο κατά γενική ομολογία, μπορώ να πω ότι και μπέικον να μην είχα βάλει δεν θα μου έλειπε καθόλου.
Καλή σας απόλαυση!
/oikaliteressyntagesmou.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου