Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χειροποίητα ενδύματα – έργα τέχνης!  Τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου κοστουμιού…

Ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του Νομού μας στον χώρο του χειροποίητου ανδρικού ενδύματος ο κ.ΜΠΕΖΙΡΓΙΑΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ που διατηρεί κατάστημα στην οδό Πυλαρινού 46 στην Κόρινθο, μας μύησε στα μυστικά και τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου κοστουμιού.JBezirgiannis

Διαβάστε γιατί πρέπει να επιλέξετε το χειροποίητο κοστούμι για τις επίσημες εκδηλώσεις (γάμο-βάπτιση-δεξίωση κλπ):

Το ύφασμα, το στυλ και η γραμμή θα αποφασιστεί από τον πελάτη σε συνεργασία με το ραφείο ή ράφτη. Θα κοπεί με βάση: τα μέτρα, τις ιδιαιτερότητες του σώματος και τις ανάγκες του πελάτη. Θα «δουλευτεί» (υλικά, ειδικές ψαλιδιές, ειδικό σιδέρωμα, ειδικό ράψιμο, ξεχείλωμα κλπ) με βάση: τις ιδιαιτερότητες του σώματος και τις ανάγκες του πελάτη. Θα προβαριστεί όσες φορές χρειαστεί και θα ραφτεί στο χέρι, εκτός από κάποιες βασικές ραφές.

  1. Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suitΑν χρειάζεσαι κοστούμι σε μια μέρα σαφώς το έτοιμο είναι γρηγορότερο, γιατί το επι παραγγελία είναι αδύνατον να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν είσαι νούμερο 68, δηλαδή πολύ μεγάλο μέγεθος και θέλεις επίσημο σταυρωτό κοστούμι, ίσως το Bespoke (όπως λέγεται το επι παραγγελία) είναι η μόνη επιλογή σου. Αν ισοσκελίσουμε τις παραμέτρους μεταξύ έτοιμου και χειροποίητου, δηλαδή χρόνος, κόστος, ύφασμα, υλικά, γραμμή, ποιότητα εργοστασίου και ικανότητα ράφτη θα έρθουμε στο εκπληκτικό σημείο καμπής ποιος θα το κρίνει: αυτός που το φοράει, κάποιος επαγγελματίας, ή σύζυγος… που σαφώς τελικά λόγω ποιότητας θα προτιμήσουν το Bespoke.

Πώς μπορεί κάτι χειροποίητο να είναι τέλειο, αφού το φτιάχνει ανθρώπινο χέρι;

Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit

Αυτή είναι όμως η ομορφιά και η… “τελειότητα” του!

Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit

Όπως άλλωστε και όλα τα χειροποίητα ενδύματα, αυτό το ρούχο έχει προσωπικότητα και λίγοι μπορούν να το φτιάξουν.

Το Bespoke κοστούμι, μπορεί να είναι τέλειο γιατί μπορεί να συγκινεί το δημιουργό, αυτόν που το φοράει αλλά και όποιον το βλέπει, έχει ψυχή μέσα του, έχει «στυλ»… και σαφώς κάτι χειροποίητο είναι και διαχρονικό…

Για να μάθει κάποιος να φτιάχνει Bespoke σακάκια χρειάζεται περίπου 5 χρόνια σκληρής και ιδιαίτερης εργασίας σε ραφείο. Επίσης χρειάζεται άλλα 3-4 χρόνια συμμετοχή σε πρόβες για να εκπαιδευτεί στα διάφορα σώματα και την εφαρμογή. Παράλληλα, για να φτιάχνει κοστούμια ανταγωνιστικά με τη μόδα και το έτοιμο, χρειάζεται γνώσεις, κι επίσης να έχει συνεχή ενημέρωση, να ταξιδεύει και να εκπαιδεύεται συνεχώς πάνω στη δουλειά αλλά και την αισθητική.

Αν παραγγείλετε 2-3 κοστούμια, ένα καλό και οργανωμένο ραφείο με περίπου οκτώ άτομα θα ασχοληθεί μια εβδομάδα μόνο για εσάς. Αν αυτό δεν είναι πολυτέλεια, τι είναι;

 

Ο κ.ΜΠΕΖΙΡΓΙΑΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ  δίνει τις δικές του συμβουλές για το πώς να διαλέξεις το σωστό κουστούμι και πώς να το φοράς συνδυάζοντας έξυπνα και κομψά γραβάτες και πουκάμισα.

Κοστούμια:Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit

> Στους μελαχρινούς ταιριάζουν τα χρώματα του ουρανού, δηλαδή αποχρώσεις του μπλε και στους ξανθούς τα χρώματα της γης, καφέ, μπεζ κ.λπ. Το γκρίζο ταιριάζει και στους δύο.
> Ένα καφέ κουστούμι σε έναν μελαχρινό θα δείξει πιο ωραία με σιελ πουκάμισο, παρά με λευκό, ενώ ο ξανθός δεν έχει τέτοιο θέμα.
> Ένα λευκό κουστούμι το καλοκαίρι μπορεί να φορεθεί με όλα τα χρώματα από έναν μελαχρινό, ενώ ένας ξανθός θα πρέπει να προτιμήσει μπεζ, καφέ και τις αποχρώσεις τους.

Συνδυασμοί

Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit

> Το κουστούμι σε αποχρώσεις του μπλε είναι η πιο κλασική λύση, ειδικά για την ηλιόλουστη Ελλάδα, όπου το μπλε χρώμα φαίνεται καλύτερα σε σχέση με το γκρίζο.
> Ένας καλός συνδυασμός για το πρωί στο γραφείο, είναι μπλε κουστούμι, σιελ πουκάμισο, καφέ παπούτσι.
> Ένας στυλάτος συνδυασμός είναι να συνδυάζεις τη γραβάτα με το παπούτσι. Αλλιώς η γραβάτα να ταιριάζει με τις αποχρώσεις του κουστουμιού και πάντα να είναι πιο σκούρα από το κουστούμι.
> Ο τυποποιημένος κανόνας λέει ότι το ριγέ κοστούμι δεν θέλει καρό πουκάμισο.Μπορεί όμως να συνδυαστεί με πιε ντε πουλ ή με ελαφρύ πουά.
> Τα καρό κουστούμια ταιριάζουν με μονόχρωμα πουκάμισα, ή με ελαφρή ρίγα και μονόχρωμη γραβάτα.

>Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit Τα μονόχρωμα σιελ ή ροζ πουκάμισα είναι εύκολα και ότι πρέπει για το πρωί στο γραφείο. Επίσης τα ριγέ πουκάμισα, με λεπτή ρίγα ταιριάζουν με όλα τα σακάκια, μονόχρωμα, ριγέ ή και καρό. Προσοχή, όμως, η ρίγα πρέπει να είναι ψιλή, από το μέγεθος της καρφίτσας μέχρι εκείνη του σπίρτου. Η χοντρή ρίγα είναι μόνο για όσους ξέρουν να το συνδυάζουν με στιλ, χωρίς να μοιάζουν με «παρδαλό κατσίκι».
> Η ζώνη πρέπει να ταιριάζει με το παπούτσι. Η καφέ ζώνη μπορεί να είναι λίγο πιο σκούρα από το παπούτσι, αρκεί το παπούτσι να είναι πιο σκούρο από το παντελόνι, ώστε η ζώνη να μην κόβει το σώμα στα δύο.

Tips:

Εκτός από το τα χρώματα, τα υφάσματα και τα σχέδια, υπάρχει κάτι ακόμη που ορίζει (αν όχι, καθορίζει) κάθε προσεγμένη αντρική εμφάνιση: η επιλογή των κατάλληλων «επίκαιρων» αξεσουάρ. Των κομματιών εκείνων δηλαδή που, μολονότι δεν είναι απαραίτητα ρούχα, εντούτοις έχουν τη δύναμη να αναβαθμίσουν την εκάστοτε εμφάνισή σου από απλά «πειστική» σε πραγματικά «άψογη».

Το  φουλάρι και το μαντήλι στο πέτο το οποίο πρέπει να είναι σε ουδέτερη απόχρωση και με διακριτικά σχέδια.

Η ζώνη που όπως προαναφέραμε πρέπει να συνδυάζεται με το παπούτσι.

Το ρολόϊ, που δείχνει κλάση και ποιότητα, συνοδεύει το ντύσιμο και αναδεικνύει την προσωπικότητά σου.

Γενικά…Αποτέλεσμα εικόνας για bespoke suit

Αυτό που χρειάζεστε είναι μια γκαρνταρόμπα που να είναι φτιαγμένη για σας και να σας πηγαίνει τέλεια.  Επισκεφθείτε το κατάστημα JBezirgiannis στην οδό Πυλαρινού 46 στην Κόρινθο για να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας,  τις πιο μοντέρνες προτάσεις για ανδρικό ντύσιμο, αλλά και για να συμβουλευτείς και να πάρεις  ιδέες για το τι μπορείς να φοράς από το πρωί στις δουλειές σου, στις απογευματινές σου εξόδους αλλά και στις επίσημες εκδηλώσεις.

JBezirgiannis