Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινά φιλετάκια με μανιτάρια και γιαούρτι

Χοιρινά φιλετάκια  με μανιτάρια και γιαούρτι

Xοιρινά φιλετάκια

Η συνταγή θα έπρεπε να ονομάζεται σκαλοπίνε αλ λιμόνε (scaloppine al limone) ,σπίτι μου, μια και γίνεται σε λίγα λεπτά με ελάχιστα απλά υλικά. Έτσι καθιερώθηκε ως ένα καθημερινό αλλά πολύ γευστικό δείπνο στο οικογενειακό τραπέζι, που το μαγειρεύω όταν έρχομαι αργά απ’ το γραφείο και δεν θέλω να ξοδέψω χρόνο στη κουζίνα. Κατάσταση μάλλον συχνή. Το να έρχομαι αργά, όχι το να αποφεύγω τη κουζίνα μου.

Tα σκαλοπίνια αλ λιμόνε έγιναν ένα απ’ τα πολύ αγαπημένα πιάτα των παιδιών μου, αλλά και όποτε τα έχω σερβίρει σε κόσμο ήταν χιτ σε παιδιά και μεγάλους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα κάνω συχνά, μια και βρίσκω συχνά μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκαλο, πολύ λεπτά κομμένα και στα σούπερ μάρκετ.

Υλικά για 2 άτομα
1 ψαρονέφρι
200γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστά. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι. Ροδίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά. Όταν εξαντληθούν σχεδόν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και το γιαούρτι. Ρίχνουμε και περίπου ½ φλιτζάνι νερό και βράζουμε για ακόμη 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

kr

Κρεοπωλεία … τα καλύτερα της Κορινθίας

About Μαρία Νικολοπούλου