Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί, πορτοκάλι και μανιτάρια

Χοιρινό κατσαρόλας λεμονάτο με κρασί, πορτοκάλι και μανιτάρια

Το χοιρινό είναι αδιαμφισβήτητα το κρέας που κυριαρχεί στα γιορτινά πιάτα ή στο κυριακάτικο τραπέζι.

Το άρωμα του πορτοκαλιού ταιριάζει πολύ με το γουρουνάκι. Παραδοσιακά το πορτοκάλι αρωματίζει λουκάνικα, καπνιστά χοιρινά και σύγλινα. Εδώ ο χυμός πορτοκαλιού δίνει την απαραίτητη οξύτητα που χρειαζόμαστε για να μετριαστεί η αίσθηση του λιπαρού και αρωματίζει ευχάριστα το πιάτο μας.

 

 

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια μεγάλα

2 καρότα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια

1 πορτοκάλι

2 λεμόνια

λίγο κρασί για το σβήσιμο

2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ

αλάτι

ρίγανη

πιπέρι

λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.  Μόλις φύγουν τα υγρά του, το σβήνω με λίγο ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα δυο κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και τέλος  ρίχνω τα μανιτάρια.   Τσιγαρίζω, σβήνω με κρασί (ότι κρασί έχω ), σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι (αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο).  Ριχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  Έπειτα ρίχνω νερό και σκεπάζω. Τελος όταν είναι έτοιμο, διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλαουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυο λεμόνια. Αφού τα ανακατέψω το ρίχνω μέσα (δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα) και πήζει κατευθείαν.  Σβήνω και σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανίτες.

Καλή επιτυχία.

trikalaview.gr

About Μαρία Νικολοπούλου