Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι και κουρκουμά

Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι και κουρκουμά

Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του…

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
λίγο κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ

Προαιρετικά 

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

αλάτι
ρίγανη
πιπέρι
λάδι για το τσιγάρισμα

 

 

 

 

7 μαμαδίστικες συνταγές που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια…

 

 

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα. Μόλις φύγουν τα υγρά του, το σβήνω με λίγο ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι, κόβω τα δυο κρεμμύδια, το σκόρδο, κόβω φέτες τα καρότα και τέλος ρίχνω τα μανιτάρια. Τσιγαρίζω, σβήνω με κρασί (ότι κρασί έχω ), σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι (αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο). Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Έπειτα ρίχνω νερό και σκεπάζω. Τελος όταν είναι έτοιμο, διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλαουρ με τον κουρκουμά και τις ανακατεύω με χυμό από δυο λεμόνια. Αφού τα ανακατέψω το ρίχνω μέσα (δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα) και πήζει κατευθείαν. Σβήνω και σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανίτες.
Καλή επιτυχία.

xrysoskoufaki.gr

About Μαρία Νικολοπούλου