Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα

Χοιρινό  με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά παράλληλα είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο, για να στολίσει το γιορτινό μας τραπέζι.
Φτιάξτε το, για τις γιορτινές ημέρες και όχι μόνο και χαρείτε το, με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!

Υλικά

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

10+ μερίδες

  1. 2 κιλά χοιρινό μπούτι (και σπάλα για να είναι πιο ζουμερό)
  2. 1 συσκευασία δαμάκηνα χωρίς κουκούτσι
  3. 1 συσκευασία βερίκοκα
  4. 1 συσκευασία κάστανα βρασμένα
  5. 2 κρεμμύδια
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 2-3 ποτήρια κρασί κόκκινο
  8. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  9. 4-5 φύλλα δάφνης
  10. 1 στικ κανέλας
  11. Αλάτι, Πιπέρι

  1. Κόβουμε το χοιρινό και κομμάτια περίπου 3×3 εκατοστών και το σωτάρουμε σε μία βαθιά καταρόλα. Αν βάλετε όλο το κρέας κατευθείαν, θα βγάλει πολλά υγρά και στην κυριολεξία αντί να ροδίσει εξωτερικά θα βράσει στους χυμούς του. Μη σας ανησυχεί αυτό, το αποτέλεσμα να είναι εξίσου νόστημο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και όταν σωταριστεί καλά το κρέας τα προσθέτουμε. Ανακατέυουμε καλά και τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με ένα ποτήρι κράσί.

  2. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθεί το φαγητό. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτια για περίπου 40 λεπτά. Έλέγχουμε συχνά ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει αρκετά υγρά.

  3. Ψιλοκόβουμε 5-6 δαμάκηνα και 5-6 βερίκοκα για να έχει η σάλτσα μας πιο πλούσια γεύση. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα ολόκληρα δαμάσκηνα και βερίκοκα καθώς και τα φιλοκομμένα. Παίρνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτα και διαλύουμε το μέλι και το προσθέτουμε και αυτό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

  4. Το σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι. Εγω χρησιμοποίησα άγριο ρύζι.

  5. ΚΑΛΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!!!

    cookpad.com.gr

About Μαρία Νικολοπούλου