Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο κατάλληλο και για τις εορταστικές μέρες που έρχονται , με απίστευτη γεύση και μοναδική νοστιμιά.
Το καλύτερο χοιρινό και όχι μόνο της Κορινθίας θα το βρείτε στο κρεοπωλείο ” Γεώργιος Κάβουρας”
-
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σοτάρουμε το κρέας, και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και τα κρεμμύδια και αρωματίζουμε με σκόρδο.
- Τοποθετούμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, ψήνουμε όλα μαζί τα υλικά για 2 με 3 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε το ζωμό. Βάζουμε το κρέας σε γάστρα, αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο για 1,5 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας, περιχύνοντας μια με δύο φορές με το ζουμί του.
- Προσθέτουμε τότε, τα ξεπλυμένα μανιτάρια και τα κάστανα και αλείφουμε το κρέας με το μέλι. Αφήνουμε να ψηθεί ξεσκέπαστο, μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως, φροντίζοντας να υπάρχουν υγρά.