Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χοιρινό με μανιτάρια και μήλα

Χοιρινό με μανιτάρια και μήλα

Πεντανόστιμο χοιρινό με γλυκιές νότες από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη, που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

 

Υλικά

2 κιλά χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
600 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
5 κόκκινα μήλα, κομμένα στα 4
2 lt ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Πουρές πατάτας
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το χοιρινό και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
2
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα μανιτάρια και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3
Προσθέτουμε το χοιρινό, τον πελτέ ντομάτας, τα μήλα ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
4
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
5
Προσθέτουμε τα μήλα και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
6
Σερβίρουμε το χοιρινό με μανιτάρια και μήλα ζεστό, συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας.
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    523kcal
    26%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    74.1g
    148%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
    29g
    11%

giorgostsoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου