Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για ένα ξεχωριστό σπίτι!

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για ένα ξεχωριστό σπίτι!

Είμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, και ξέρεις τι σημαίνει αυτό, σωστά; Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί. Έρχεται η εποχή του χρόνου που θέλεις να είσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να σου ανοίξει η διάθεση με τους εορταστικούς στολισμούς, και όλο αυτό το κλίμα που φέρνουν μαζί τους τα Χριστούγεννα.

1

Αν δεν έχεις σκεφτεί πώς θέλεις να στολίσεις το σπίτι σου φέτος, το έχουμε σκεφτεί εμείς για εσένα. Παρακάτω θα δεις ποιοι είναι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί που ξεχωρίζουν.

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για να κάνεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει

Ο μίνιμαλ

deco_08-435x400 thehomeissue_christmas01-2

Δένδρο από λαμπάκια

Δεν έχεις χώρο για ένα μεγάλο δένδρο, αλλά νιώθεις άσχημα να βάλεις ένα μικρό. Κανένα πρόβλημα. Ο μίνιμαλ χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν απαιτεί χώρο ή ιδιαίτερο χρήμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια  και να σχηματίσεις με αυτά ένα δένδρο στον τοίχο σου. Αν προμηθευτείς και τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα , θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Ο κλασικός

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί - Από δένδρο

3

5

Φυσικά, αν είσαι πιο τυπικός στο θέμα του στολισμού, υπάρχει η επιλογή του κλασικού χριστουγεννιάτικου δένδρου. Είναι καλύτερο να το βάλεις σε μια γωνία του σαλονιού σου, έτσι θα το λατρέψει η οικογένεια αλλά και οι καλεσμένοι. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις μπλε στολίδια για το δένδρο που δίνουν ένα άρωμα Ελλάδας.

11

Μην ξεχνάς, οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τον στολισμό του δένδρου από τα παιδιά. Έτσι, θα συμμετέχει όλη η οικογένεια σε μια δημιουργική ασχολία. Αν θες λίγη ακόμη βοήθεια στον στολισμό του δένδρου, δες  όμορφους και μοντέρνους στολισμούς Χριστουγεννιάτικου Δένδρου που θα σε βοηθήσουν.

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί για το σαλόνι

 

Χριστουγεννιάτικος καναπές

10

Χριστούγεννα δεν είναι μόνο το δένδρο, και το υπόλοιπο σπίτι πρέπει να δείχνει γιορτινό. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να κάνεις στο σαλόνι και  την τραπεζαρία σου .

9

8

Ξεκίνα αγοράζοντας ή φτιάχνοντας στεφάνια

 

2και κρέμασέ τα στον τοίχο σου πάνω από τον καναπέ. Έπειτα, τοποθέτησε ένα γιορτινό κάλυμμα στον καναπέ και κόκκινα καλύμματα στα μαξιλάρια του. Είσαι σχεδόν έτοιμος, το μόνο που μένει είναι το τραπεζάκι.

thehomeissue_stolismos03

Καταγραφή

11

12

 

Εκεί μπορείς να κάνεις κάτι πολύ απλό, πάρε όσα στολίδια σου έμειναν από τον στολισμό του δένδρου και τοποθέτησέ τα σε ένα ωραίο καλαθάκι. Πέρνα μία κορδέλα στο καλαθάκι και τσουπ, έτοιμο το χριστουγεννιάτικο σαλόνι.

 

Η φάτνη

Φάτνη από τελάρα

Το δένδρο το τακτοποιήσαμε, το σαλόνι το ετοιμάσαμε. Μήπως όμως λείπει κάτι; Σωστά το μάντεψες, ήρθε η ώρα της φάτνηςΟι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί δεν είναι ολοκληρωμένοι χωρίς τη φάτνη.

Μπορείς να αγοράσεις μια έτοιμη φάτνη, να την βάλεις κάτω από το δένδρο είτε σε ένα γωνιακό τραπεζάκι, και να την πασπαλίσεις με λίγο βαμβάκι για να δείχνει χιονισμένη. Ωστόσο, μπορείς να φτιάξεις και μία μόνος σου, με λίγα βήματα.

Πάρε δύο ξύλινα τελάρα, το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο και τοποθέτησέ τα το ένα πάνω στο άλλο. Φρόντισε το μεγάλο να είναι κάτω και το μικρό από πάνω. Από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που ήδη έχεις, πάρε τις απαραίτητες φιγούρες και βάλε τις μέσα στα τελάρα. Πρόσθεσε λίγα κλωνάρια από το δένδρο και λαμπάκια. Τελείωσε και πάλι με λίγο βαμβάκι και έτοιμη η φάτνη.

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί με μια νότα Ελλάδας

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί - Καραβάκι

Παλαιότερα οι Έλληνες στόλιζαν καραβάκι αντί δένδρου. Αυτό το έθιμο κρατά από παλιά καθώς η Ελλάδα ήταν πάντα μια ναυτική χώρα. Οι ναυτικοί ταξίδευαν ακόμη και για έναν χρόνο, μακριά από τις οικογένειές τους, και έτσι όταν έφτανε η ώρα της επιστροφής, στολίζονταν τα καραβάκια.

Αν θέλεις λοιπόν να κρατήσεις και εσύ αυτή την παράδοση, μπορείς πολύ απλά να προμηθευτείς ένα ξύλινο καραβάκι, να το τοποθετήσεις σε ένα τραπέζι στο σαλόνι σου ή κοντά στην είσοδο του σπιτιού και να βάλεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια γύρω του. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα όμορφο, μικρό, ξύλινο καραβάκι μόνος σου.

 

Όπως βλέπεις μαζέψαμε τους καλύτερους στολισμούς για να κάνεις το σπίτι σου να ξεχωρίζει. Αυτοί οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί είναι μοναχά η βάση, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και κάνε τις προσθήκες που ταιριάζουν στον χαρακτήρα σου.

About Μαρία Νικολοπούλου