Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χταπόδι με πλιγούρι για έξτρα δόσεις γεύσης

Χταπόδι με πλιγούρι για έξτρα δόσεις γεύσης

Νοστιμότατο το χταποδάκι, και τώρα και τώρα που μπαίνει  το καλοκαίρι τραβιέται ιδιαίτερα. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή, μια ασυνήθιστη πρόταση, που προσφέρει όμως ένα πλούσιο διατροφικά πιάτο.

 

 

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

Υλικά για 4-6 μερίδες:
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 κουτ. σούπας κολίανδρο
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε κυβάκια

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 

Εκτέλεση

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

 

1. Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον κολίανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).
2. Βάζετε το πλιγούρι σε μια λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.
3. Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου