Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αλλαγή στάσης από τον Ιερώνυμο – Τελικά θα παραστεί στην ορκωμοσία των υπουργών

Αλλαγή στάσης από τον Ιερώνυμο – Τελικά θα παραστεί στην ορκωμοσία των υπουργών

Θα παραστεί τελικά στην ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το ενδιαφέρον να επανέρχεται και πάλι στις αντιδράσεις που ίσως να υπάρξουν κατά την πρώτη αυτή συνάντηση που θα έχει ο Αρχιεπίσκοπος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας στην τρίτη του κατά σειρά τηλεοπτική εμφάνιση που είχε το πρωί και ενώ είχε δηλώσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της κυβέρνησης καθώς δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς, τελικά ανέφερε ότι ο κ. Ιερώνυμος θα είναι παρών στο πρώτο γκρουπ υπουργών που θα ορκιστούν.

Η αιφνίδια αυτή αλλαγή στάσης από τον Αρχιεπίσκοπο πιθανότατα να αποτελεί ένα σημάδι προσέγγισης από την πλευρά της εκκλησίας.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου είχε δηλώσει ότι δεν θα ορκίσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό». «Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά» τόνισε βάζοντας… τέλος στα σενάρια συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου επέμεινε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία. Μάλιστα, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως αν χρειαστεί θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο για εκκλησία που θα λειτουργήσει κανονικά και πως «κανείς λοιμωξιολόγος δεν είπε να γίνει αυτό το lockdown» στις εκκλησίες.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό, θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε τρεις ομάδες, στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30 λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Ο Αρχιεπίσκοπος θα παρευρεθεί στην πρώτη ορκωμοσία, η οποία θα γίνει στις 11:00.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να πάει κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης, έχει φέρει σε αμηχανία την ίδια την κυβέρνηση αφού παρά την προσπάθεια της να χαϊδέψει τα αυτιά της Εκκλησίας και να της κάνει τα χατίρια, τελικά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, με την κατάσταση να ης γυρίζει τώρα μπούμερανγκ.

About Μαρία Νικολοπούλου