Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χωριάτικη μανιταρόπιτα για μερακλήδες

Χωριάτικη μανιταρόπιτα για μερακλήδες

Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 σφολιάτα
  • 1/4 τριμμένο κασέρι
  • 1/4 τριμμένο gouda
  • 1/4 τριμμένο regato
  • 1 μεγάλη κονσέρβα και μία μικρή μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ή 1 ξερό
  • λίγο άνιθο
  • λευκό κρασί
  • 1 κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)

Πώς τη φτιάχνουμε

Αρχικά, τσιγαρίζουμε με πολύ λίγο λάδι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ένα κατσαρολάκι, (ή αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι). Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τους τα υγρά και τη «μαγεία», και μετά σβήνουμε μ’ ένα ποτηράκι λευκό κρασί για τη μερακλίδικη νότα μας. Αφού το κρασί εξατμιστεί εντελώς, βάζουμε αλατοπίπερο και τον άνιθο, ενώ το μίγμα μας σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να έχει υγρά, προσέξτε να είναι στεγνό.

Στρώνουμε σε έλαχιστα λαδωμένο ταψί με το πινελάκι μας ένα φύλλο σφολιάτας , τα τριμμένα τυριά , το μίγμα με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει στο πλάι τα φύλλα και ψηθεί καλά το φύλλο απο κάτω (στους 180 C στον αέρα για 45 λεπτά).

Η συμβουλή της γιαγιάς Τασούλας

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή δε βάζουμε φύλλο από πάνω, παρά αφήνουμε ξεσκέπαστη την πίτα από πάνω. Το αποτέλεσμα θα μοιάζει με πίτσα, αλλά θα ξεχωρίζει πολύ γευστικά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μπέικον, αλλά στο χωριό δεν το πολυβάζουμε γιατί μας χτυπά στη χοληστερίνη! Καλή απόλαυση!

giagiapeinaw.wordpress.com

About Μαρία Νικολοπούλου