Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χόρτα τσιγαριστά … Αγαπημένο φαγητό της Πελοποννήσου

Χόρτα τσιγαριστά … Αγαπημένο φαγητό της Πελοποννήσου

Τα τσιγαριαστά χόρτα είναι ένα αγαπημένο φαγητό της Πελοποννήσου, γνωστό και ως κολοκυθοκορφάδες,  μπορείτε να τα φτιάξετε με ότι χόρτα σας αρέσουν.

Μπορείτε να προσθέσετε τρυφερά φρέσκα φασολάκια, μικρά τρυφερά κολοκυθάκια, κολοκυθοανθούς και γενικά ό,τι τρυφερό λαχανικό εποχής θέλετε.

Συστατικά:

1 κιλό σπανάκι
1 κιλό άγρια ραδίκια
½ κιλό ρόκα
2 ματσάκια μυρώνια
χυμός ενός λεμονιού
1 ποτήρι του νερού ψιλοκομμένη ντομάτα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά όλα τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Σε λίγο λάδι, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με όλα τα χόρτα, εκτός από το μάραθο. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και μαζί προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνουμε τα χόρτα μας να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και εν συνεχεία προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού. Στο τέλος, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο μάραθο.

Δείτε επίσης:

Αγρια Χόρτα Τσιγαριστά – Υπέροχη συνταγή

Αγρια Χόρτα Τσιγαριστά – Υπέροχη συνταγή

About Μαρία Νικολοπούλου