Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ψάρι βραστό από το “γρι γρι του Λόντρα” με σπιτική μαγιονέζα

Ψάρι βραστό από το “γρι γρι του Λόντρα” με σπιτική μαγιονέζα

 

Eπισκεφθήκαμε το ανακαινισμένο κατάστημα στην ψαραγορά της Κορίνθου , γνωστό και αγαπητό σε όλους ” Το Γριγρί του Λόντρα” αληθινά εντυπωσιασμένοι από τον νέο διάκοσμο που γίνεται το τελευταίο διάστημα  και λέμε γίνεται γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη!

4

Εκεί βρίσκουμε πάντα  την κ. Ντίνα Λόντρα η οποία μας έχει συνηθίσει στο να μας δίνει μοναδικές σε νοστιμιά συνταγές μαγειρικής θαλασσινών , όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε σήμερα

ψάρι βραστό με σπιτική μαγιονέζα

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαρι με μαγιονεζα

 

Υλικά
Ένα μεγάλο ψάρι 1,5-2 κιλά, όπως συναγρίδα ή σφυρίδα (ή κρανιό, λαβράκι, φαγκρί)
3-4 πατάτες
2 κρεμμύδια
4 καρότα
2 κλωναράκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι
αλάτι
3 φλ.τσ. σπιτική μαγιονέζα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. κάππαρη
2 αβγά βρασμένα σφιχτά
λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Παρασκευή
Καθαρίζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε καλά και το αφήνουμε να σταθεί 30′ μέχρι 1 ώρα. Κόβουμε το ψάρι στη βάση του κεφαλιού αν δεν χωράει στην κατσαρόλα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά: τα καρότα κατά μήκος στη μέση, τις πατάτες στα 2 ή στα 4, τα κρεμμύδια στα τέσσερα, το σέλινο ολόκληρο. Τα βάζουμε να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα, σε αλατισμένο νερό με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να μην διαλύονται. Αφαιρούμε τα λαχανικά (πατάτες και καρότα) και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το ψάρι -πρέπει περίπου να το σκεπάζει το νερό- και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ξεκολλάει από το κόκκαλο, αλλά όχι να διαλύεται. Το βγάζουμε προσεκτικά από το ζουμί και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. (Κρατάμε το ζουμί για άλλη χρήση). Το τοποθετούμε σε πιατέλα και κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από τη βάση της (θα τα χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση). Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις πατάτες και τα μισά καρότα σε κυβάκια και τα υπόλοιπα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια. Ξεκοκκαλίζουμε πολύ προσεκτικά το ψάρι, να μην μείνει το παραμικρό κόκκαλο και αφαιρούμε την πέτσα του. Βάζουμε τα ψαχνά του ψαριού (μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια) σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τις μισές πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια, μαζί με τα μισά αγγουράκια και τη μισή κάππαρη. Ανακατεύουμε προσεκτικά με 4-5 κ.σ. μαγιονέζα.
Παρουσίαση: Σε μια μεγάλη μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε στα δύο άκρα το κεφάλι και την ουρά του ψαριού. Στο κέντρο βάζουμε σε λοφάκι το μείγμα ψαχνών-λαχανικών και του δίνουμε σιγά-σιγά το σχήμα του ψαριού, ενώνοντάς το με το κεφάλι και την ουρά. Σκεπάζουμε όλο το “σώμα” του ψαριού με ένα παχύ στρώμα μαγιονέζας και αφήνουμε κεφάλι-ουρά γυμνά. Διακοσμούμε το σώμα του ψαριού και τα πλαϊνά της πιατέλας με τα υπόλοιπα κυβάκια πατάτας, τα μπαστουνάκια καρότου, τα αγγουράκια, την κάππαρη και τα βρασμένα αβγά κομμένα σε φετάκια. Στολίζουμε με φουντίτσες μαϊντανού.

Ιδέες παρουσίασης για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαρι με μαγιονεζα

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαρι με μαγιονεζα

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψαρι με μαγιονεζα

About Μαρία Νικολοπούλου