Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ψάρι “μπουρδέτο” στην κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

webkorinthos.mouragiojpg

Aυτή τη  συνταγή για  πεντανόστιμο ψάρι στη κατσαρόλα μας την έδωσε σήμερα το Ελληνικό Εστιατόριο Θαλασσινών ΤΟ ΜΟΥΡΑΓΙΟ στο Κιάτο. Διαλέξτε ένα από τα προτεινόμενα ψάρια της αρεσκείας σας και μαγειρέψτε το με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε προαιρετικά και πατάτες για ένα πλήρες υπέροχο πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2-3 σκορπίνες, ή χριστόψαρα ή κέφαλους ή μελανούρια, 1- 1 ½ κιλό σύνολο
  • 3 μέτρια ή 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ      DSC06749
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κοφτή κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 ml ζωμός ψαριού ή νερό [*]
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα [αυξομειώστε τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για τη καυτερή πάπρικα], το ντοματοπελτέ και το φύλο δάφνης και ανακατεύετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό.
  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ψαριού, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε στη κατσαρόλα και τα ψάρια και βράζετε για 15 λ περίπου.
  3. Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με το λάδι της. Αν τα ψάρια έχουν βράσει και η σάλτσα έχει νερό, βγάλτε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να “πιεί” όλο το νερό και να μείνει με το λάδι της. Βάζετε τα ψάρια με τη σάλτσα τους σε πιατέλα τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μπορείτε να προμηθευτείτε από την ψαραγορά της Κορίνθου από το ψαράδικο “ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ”  του κ. Ηρακλή Λογοθέτη που κάθε μέρα φροντίζει να μπαίνουν στο πιάτο μας τα καλύτερα!

 

* Για να φτιάξετε ζωμό ψαριού ή βράζετε 4-5 καραβίδες και τις στραγγίζετε καλά ή κόβετε τα κεφάλια των ψαριών που θα χρησιμοποιήσετε, στραγγίζετε καλά το ζωμό και πετάτε τα κεφάλια.

Σημείωση: Προαιρετικά, για πλήρες γεύμα μπορείτε να προσθέστε και 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες τις οποίες θα σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια και θα βράσετε με τη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω στο τέλος τα ψάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΤΟ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ “ΤΟ ΜΟΥΡΑΓΙΟ” ΕΔΩ:

Το Μουράγιο – Ελληνικό Εστιατόριο

 

About Μαρία Νικολοπούλου