Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ψάρι πλακί με μουστάρδα και πάπρικα

Ψάρι πλακί με μουστάρδα και πάπρικα
Μήπως θέλετε να ξεφύγετε και λίγο από την κρεατοφαγία; Να, μια εύκολη συνταγή που θα σας απογειώσει ειδικά αν σας αρέσουν τα ψάρια. Πεντανόστιμο ψάρι-. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.
θα χρειαστούμε:
500 γρ τσιπούρα ή ζακέτα ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι (το χυμό του)
πατάτες σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγη πάπρικα καυτερή
νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά
1 κουτ.σ. μουστάρδα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη πάπρικα καυτερή

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία… Τα καλύτερα της Κορινθίας

διαδικασία
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν λίγα λεπτά.Βάζουμε σε ένα πλακερό μία στρώση τις πατάτες, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη, πιπεριά, σέλινο, πάπρικες, αλατοπίπερο, 1 κουτ. σ. λάδι
και νερό όσο να μισοσκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε κια σιγοβράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βάζουμε πάνω τα ψάρια, χτυπάμε το λάδι με τη μουστάρδα και λίγο από το ζωμό του φαγητού. Τα χτυπάμε όλα μαζί και περιχύνουμε στα ψάρια. Πασπαλίζουμε λίγη καυτερή πάπρικα πάνω στα ψάρια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό 10 λεπτά και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

About Μαρία Νικολοπούλου