Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ψητή γαλοπούλα (περισσεύματα από τις γιορτές) με πουρέ

webkorinthoγαλοπουλα

Επειδή πάντα περισσεύουν κομμάτια γαλοπούλας από το γιορτινό τραπέζι και συνήθως τα αποθηκεύουμε και τα κάνουμε σάντουιτς, δείτε εδώ μια εξαιρετική συνταγή και πεντανόστιμη με περισσεύματα για το σημερινό σας τραπέζι.

Υλικά:

  • 2 – 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα υπολείμματα γαλοπούλας
  • 10 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το πάνω μέρος)
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καρίνο (μπαχαρικό για κοτόπουλο)
  • μπαχάρι
  • Ό,τι έχει απομείνει από γέμιση (προαιρετικό)

Για τον πουρέ:

  • 4 – 5 πατάτες
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
  • Γάλα
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 – 3 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα (ή κάποιο τυρί που λιώνει)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Ετοιμάζουμε τον πουρέ προσθέτοντας και λίγο μοσχοκάρυδο.
  2. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια αφού αφαιρέσουμε τις πέτσες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.  Καθαρίζουμε τα καρότα και με τον πατατοκαθαριστή κάνουμε λεπτές λωρίδες.  Εάν δεν έχουμε τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τη γαλοπούλα.Προσθέτουμε τα καρότα, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.Τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι και το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάζουμε από τη φωτιά.  (Εάν έχουμε γέμιση από τη γαλοπούλα την προσθέτουμε και αυτή στο τέλος).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  5. Αλείβουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και στρώνουμε 2 – 3 κουταλιές πουρέ.
  6. Βάζουμε ένα στρώμα από γαλοπούλα και από πάνω βάζουμε τη γέμιση, ένα έχει περισσέψει.
  7. Βάζουμε τον πουρέ κουταλιά-κουταλιά και τον στρώνουμε προσεκτικά.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε, μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές. www.kopiaste.info

Β.ΤΣΩΤΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. – ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ ΦΡΕΣΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

About Μαρία Νικολοπούλου