Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ωράριο λειτουργίας σούπερ μάρκετ από σήμερα 8 Φεβρουαρίου. Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται

Ωράριο λειτουργίας σούπερ μάρκετ από σήμερα 8 Φεβρουαρίου. Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται

Με αλλαγές θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα Δευτέρα 8/2, καθώς αυξάνονται τα προϊόντα που δεν θα είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, στις περιοχές που ισχύουν τα νέα μέτρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, θα απαγορεύεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών.

Αντίθετα, κανονικά θα πωλούνται κουβέρτεςπαντόφλεςθερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα προϊόντα που απαγορεύεται η απευθείας πώλησή τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο του click away ή μέσω παραγγελίας κι αποστολής στο σπίτι.

Μια σειρά από νέα μέτρα με διαφορετικά ωράρια σε διαφορετικές μέρες και σε διαφορετικές περιοχές ισχύουν για τα σούπερ μάρκετ.

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 07:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και από τις 07:00 έως ις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Οπότε σήμερα τα σούπερ μάρκετ κλείνουν τις 8 το βράδυ.

Με τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν μέχρι την 15η Φεβρουαρίου ήρθαν αλλαγές τα σούπερ μάρκετ, αφού αλλάζει το ωράριο λειτουργίας τους.

Η λειτουργία των σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό σημαίνει πως, τα σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 17:00 το απόγευμα, ώστε οι πολίτες να προλαβαίνουν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Για τις καθημερινές, τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 το πρωΐ έως τις 20:00 το απόγευμα, καθώς επίσης και τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Όσον αφορά τις περιοχές αυξημένου κινδύνου ή τις «κόκκινες» περιοχές, προστέθηκαν και ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, ο δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Ρεθύμνης, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο δήμος Τεμπών.

Από τη συγκεκριμένη κατηγορία εξαιρούνται η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική αν και ανήκουν και αυτές στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε από την Επιτροπή των Επιδημιολόγων, ως ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο σε 5 Δήμους. Στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Αναστέλλεται επίσης η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους αυτούς. Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς τους πέντε Δήμους θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

MADATA

 

About Μαρία Νικολοπούλου