Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κλιμακώνουν την προετοιμασία τα συνδικάτα για να πεταχθεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο

Κλιμακώνουν την προετοιμασία τα συνδικάτα για να πεταχθεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο

«Ανεβάζουν στροφές» τα συνδικάτα στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα, στις 10 Ιούνη, με παρακαταθήκη και τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, την περασμένη Πέμπτη.

Κινητοποιήσεις που μπροστά στην κρίσιμη μάχη της Πέμπτης έστειλαν το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά. Ακόμα και εκεί που εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες θα επιχειρήσουν να βάλουν εμπόδια, οι εργαζόμενοι μπορούν στις 10 Ιούνη να τα προσπεράσουν, να ενώσουν τη φωνή τους για να απαιτήσουν την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Η εργασιακή ζούγκλα δεν θα περάσει

Τα αιτήματα της εργοδοσίας για κατάργηση ακόμη και του πιο σκληρού πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων έρχεται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση  εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την φοβία που είτε δικαιολογημένα είτε κατευθυνόμενα επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση επιχειρεί  σε μία νύχτα:

  • Να μας γυρίσει 140 χρόνια πίσω καταργώντας το οχτάωρο.
  • Να επεκτείνει την κατάργηση της Κυριακής αργίας και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
  • Να υπερβεί ακόμη και τις δικαστικές αποφάσεις νομοθετώντας ότι ο εργοδότης δεν υποχρεούται σε επαναπρόσληψη αν μια απόλυση κριθεί παράνομη και καταχρηστική.
  • Να βάλει στο στόχαστρο και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση επαναφέροντας ρυθμίσεις του αλήστου μνήμης νόμου 330 της πρώτης περιόδου της ΝΔ μετά το 1974. Ακόμη και το μοίρασμα ανακοίνωσης την ημέρα της απεργίας θεωρείται λόγος για να κριθεί η απεργία παράνομη.
  • Να ακυρώσει τις γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων και να θεσπίσει την ηλεκτρονική και εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία για κήρυξη απεργίας και για εκλογή οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Να ακυρώσει τελείως την απεργία στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ υποχρεώνοντας σε ορισμό ποσοστού ασφαλείας τουλάχιστον του 1/3 του προσωπικού.
  • Να θέσει ως προϋπόθεση για το δικαίωμα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων.

 

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα μετά από ότι έχουμε ζήσει την τελευταία δεκαετία είναι μια τέτοια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 10 του Ιούνη μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας άλλης αγωνιστικής πορείας ικανής να ανατρέψει αυτές τις κατευθύνσεις και πολιτικές.

Όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη

About Μαρία Νικολοπούλου