Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Όμορφες επιλογές για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο μπαλκόνι σου!

Όμορφες επιλογές για ανοιξιάτικη διακόσμηση στο μπαλκόνι σου!

Ο καιρός ανοίγει και επιτέλους μπορούμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στα μπαλκόνια του σπιτιού. Μια μικρή ανανέωση στη διακόσμηση του μπαλκονιού είναι ότι πρέπει για να ανανεωθείς και η ίδια. Τώρα λοιπόν που μπήκε η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για μικρές αλλαγές στο decor όπως για παράδειγμα να προσθέσεις μερικές γλάστρες με όμορφα φυτά και λουλούδια.

Μια λύση είναι να βάλεις αρκετές γλάστρες διαφόρων μεγεθών είτε απευθείας στο δάπεδο είτε σε κάποια όμορφη βάση. Εάν όμως θες να πρωτοτυπήσεις, σου έχουμε τη λύση. Παρακάτω θα βρειςφανταστικούς τρόπους να διακοσμήσεις με γλάστρες το μπαλκόνι και να το κάνεις ζωντανό και χαρούμενο!

Λύσεις που θα χαρίσουν χρώμα και φως στη βεράντα και θα σε κάνουν να χαίρεσαι να βγαίνεις έξω και να απολαμβάνεις το ρόφημα σου.

1. Γλάστρες σε καφάσια στο μπαλκόνι!

γλάστρες σε καφάσια στο μπαλκόνι

Μια ωραία ιδέα διακόσμησης είναι να βάλεις γλάστρες σε καφάσια τα οποία θα τοποθετήσεις στα πλάγια δηλαδή έτσι ώστε η βάση τους να κοιτάει προς τον τοίχο. Μαζί με τις γλάστρες μπορείς να διακοσμήσεις και με μερικά φαναράκια, κεριά ή διακοσμητικά για πιο maximal διακόσμηση!

 

2. Φυτά που κρέμονται από το ταβάνι!

γλάστρες στο μπαλκόνι που κρέμονται

Πρωτότυπος τρόπος να βάλεις γλάστρες στο μπαλκόνι σου είναι να τις κρεμάσεις από το ταβάνι. Η ιδέα αυτή είναι ιδανική για μικρά μπαλκόνια καθώς οι γλάστρες θα διακοσμούν όμορφα το μπαλκόνι σου αλλά και δε θα σου στερούν πολύτιμο χώρο!

 

3. Διακόσμηση στα κάγκελα του μπαλκονιού με λουλούδια και φυτά!

χρωματιστές γλάστρες στα κάγκελα

Άλλη λύση είναι να βάλεις γλάστρες στα κάγκελα του μπαλκονιού με όμορφα φυτά και λουλούδια. Μάλιστα καλό θα ήταν να τις διακοσμήσεις ή να τις χρωματίσεις έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα χρώματα και το στυλ του μπαλκονιού σου!

 

4. Βάλε γλάστρες σε ράφια στους τοίχους!

γλάστρες με ράφια στο μπαλκόνι

Λίγα ράφια με γλαστράκια θα δείχνουν επίσης φανταστικά στη βεράντα. Καλό θα ήταν βέβαια να βιδώσεις τις γλάστρες στα ράφια έτσι ώστε να μην τίθεται κίνδυνος να πέσουν σε περίπτωση που έχει αέρα ή πουλιά που μπορεί να τις κουνάνε!

7 από τις πιο ωραίες βεράντες του κόσμου! Πάρτε ιδέες για τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται! (Φωτογραφίες)

5. Διαφανής ντουλάπα με γλάστρες στο μπαλκόνι!

ντουλάπα με φυτά στο μπαλκόνι

Μια ιδιαίτερη ιδέα είναι το mini θερμοκήπιο δηλαδή να διακοσμήσεις με γλάστρες το εσωτερικό μιας διαφανής ντουλάπας. Εάν τυχαίνει να έχεις παλιά έπιπλα σε αυτό το στυλ τότε αυτή η ιδέα είναι ιδανική για εσένα!

Κήπος στην Κορινθία

 

 

Δες επίσης: 

Πώς να φτιάξετε μια ανοιξιάτικη όαση στο μπαλκόνι σας

 

 

 

 

 

6. Μικρά γλαστράκια σε διακοσμητική σκάλα!

boho μπαλκόνι

Πολύ γρήγορη και εύκολη ιδέα είναι να διαλέξεις λίγα μικρά γλαστράκια και να τα βάλεις σε μια διακοσμητική σκάλα στο μπαλκόνι. Συνδύασε μάλιστα τα χρώματα στα γλαστράκια έτσι ώστε να δώσεις στυλ και χαρακτήρα στο μπαλκόνι!

 

7. Φυτά σε πλέγμα στο τοίχο!

γλάστρες στο τοίχο

Πρακτική λύση είναι να κρεμάσεις τις γλάστρες σου σε ένα ξύλινο ή μεταλλικό πλέγμα στο τοίχο του μπαλκονιού. Βάλε τις σε όμορφη σειρά ανάλογα με τον όγκο των φυτών και πρόσθεσε και λίγα φωτάκια αν θες για πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι!

 

8. Μικρή γλάστρα στο τραπεζάκι του μπαλκονιού!

ανοιξιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού

Δες επίσης:

 

 

 

Αυτές οι 6 Βεράντες Μας Έχουν Αφήσει με το Στόμα Ανοιχτό!

 

Μια μικρή γλαστρούλα στο τραπεζάκι του μπαλκονιού είναι ότι πρέπει για να βάλεις λίγη πρασινάδα και στα έπιπλα σου. Μάλιστα μπορείς να συνοδέψεις τη γλαστρούλα με λίγα κεράκια και όλα αυτά πάνω σε έναν όμορφο διακοσμητικό δίσκο!

 

9. Διάλεξε τα κατάλληλα καθίσματα

μπαλκόνι καναπές παλέτες φτιάξεις μπαλκόνι

Το να έχεις άνετα και όμορφα καθίσματα στη βεράντα σου είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία. Αν σου αρέσει να ξαπλώνεις στο μπαλκόνι τότε είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα κάθισμα σε στυλ καναπέ ή ακόμα και μια αιώρα. Αν πάλι θέλεις να τρως στο μπαλκόνι τότε καλύτερα να επιλέξεις ένα τραπέζι με κλασικές καρέκλες. Ακόμα, είναι καλύτερα να έχεις πάντα στην άκρη μερικά σκαμπό σε περίπτωση που προκύψουν περισσότερα άτομα στην παρέα.

 

10. Διακόσμησε με φυτά και λουλούδια

βεράντα αιώρα φυτά

Βεράντα χωρίς όμορφα φυτά και λουλούδια δε νοείται! Για το λόγο αυτό θα χρειαστείς απαραίτητα μερικές γλάστρες που θα δώσουν χρώμα στο μπαλκόνι σου. Μιας που η άνοιξη είναι ήδη εδώ δε θα είναι δύσκολο να βρεις πρασινάδες και λουλούδια που ευδοκιμούν τέτοια εποχή. Με λίγη φροντίδα θα καταφέρεις να δημιουργήσεις έναν καταπράσινο χώρο που θα μεταμορφωθεί στην όαση σου!

 

11. Πρόσθεσε ένα χαλί

βεράντα τραπεζάκι ασπρόμαυρο χαλί

Μπορεί να μην είναι σύνηθες αλλά ένα χαλί στρωμένο στο μπαλκόνι σου είναι μεγάλη τάση! Μάλιστα, είναι ένας έξυπνος τρόπος να καλύψεις το πάτωμα της βεράντας αν είναι παλιό ή δε σου αρέσει. Φυσικά για μια τέτοια χρήση χρειάζεσαι ένα ψάθινο χαλί ή γενικά ένα ελαφρύ χαλί με χαμηλό πέλος για να μπορείς να το τινάξεις και να το καθαρίσεις εύκολα.

 

12. Κάλυψε τα κάγκελα του μπαλκονιού σου

boho μπαλκόνι καλαμωτή φτιάξεις μπαλκόνι

Ειδικά αν το διαμέρισμα σου είναι παλιό τότε είναι πιθανό τα κάγκελα να σου χαλάνε την αισθητική. Στην περίπτωση αυτή μπορείς πολύ εύκολα να ομορφύνεις το μπαλκόνι τοποθετώντας μια καλαμωτή. Έτσι, θα αποφύγεις ταυτόχρονα τα βλέμματα των γύρω σου. Με αυτόν τον οικονομικό τρόπο θα αλλάξεις κατά πολύ την εικόνα του μπαλκονιού σου.

 

13. Επιμελήσου το φωτισμό

μπαλκόνι καναπές λαμπάκια

Όπως σε κάθε χώρο έτσι και στο μπαλκόνι ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναβαθμίσει την εικόνα του. Μπορεί λοιπόν το φυσικό φως να είναι μια χαρά για τη μέρα αλλά καθώς νυχτώνει θα χρειαστείς έξτρα φωτισμό. Για το λόγο αυτό τοποθέτησε ένα όμορφο φωτιστικό στη λάμπα του μπαλκονιού. Αν θέλεις να δώσεις στη βεράντα σου μια ανέμελη νότα τότε μπορείς να κρεμάσεις λαμπάκια και φαναράκια.

About Μαρία Νικολοπούλου