Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

11 λόγοι για να πίνουμε καφέ.. κάθε μέρα!

11 λόγοι για να πίνουμε καφέ.. κάθε μέρα!

Αντιοξειδωτική δράση

Ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης..τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.

Αγχολυτική μυρωδιά

Φαίνεται πως όσοι είναι στρεσσαρισμένοι και εκτίθενται στο άρωμα του καφέ, βιώνουν αλλαγές που συνδέονται με τη μείωση του άγχους.

Καφές vs Parkinson

Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Parkinson να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Επιπλέον, κάποιες αρχικές μελέτες δείχνουν, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφείνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Parkinson.

Ο καφές βοηθά στο συκώτι (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ)

Σε μια μελέτη που περιελάμβανε 125 χιλιάδες άτομα, φάνηκε πως όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος.

Ο καφές φέρνει ευτυχία

Φαίνεται πως όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν περίπου 10 % λιγότερες ππιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν έχουν αγγίξει ποτέ καφέ στη ζωή τους. Αυτό εικάζεται πως δεν έχει να κάνει με την καφείνη αλλά έχει αυτή τη δράση λόγω των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών του στοιχείων.

Μειωμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας

Φαίνεται πως η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άντρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%.Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό.

Αντικαρκινική δράση..αποκλειστικά για γυναίκες

Τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά. Γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος σε σχέση με γυναίκες που δεν πίνουν καφέ.

Για καλύτερη άθληση

Ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να δώσει ώθηση στη αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής. η καφείνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, που επιτρέπι στους μυς των αθλητών να απορροφήσουν και να κάψουν τα λίπη για ενέργεια. Κατά συνέπεια εξοικονομούν μικρά αποθέμετα υδατανθράκων για αργότερα στην άσκηση τους.

Κατά του διαβήτη τύπου 2

Ο καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Φαίνεται πως οι άνθρωποι που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%.

Κατά του Αλτσχάιμερ

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, ότι μπορεί η μέτρια κατανάλωση καφέ να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου Alzheimer ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνισή της.

Μυαλό..ξυράφι

Ο καφές εκτός των άλλων, επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιεί καφέ, λίγο πολύ όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του “ξυπνούν”: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οιπερισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με την νοημοσύνη.

 

Δείτε που θα πιείτε τον καλύτερο καφέ στην Κορινθία

 

cafe

Eδώ cafe- bar

 

 

coffeexpert.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου