Δεν υπάρχει πιο απολαυστική επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες από ένα πιάτο ζεστή σούπα. Αλλά επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε και πιο ξεχωριστές συνταγές, βάζουμε στα πιάτα μας σούπες βελουτέ, που εκτός από υπέροχο comfort food είναι ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο και για τα γιορτινά τραπέζια.
Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 16 λαχταριστές προτάσεις από τους σεφ μας, που θα σας αρέσουν πολύ!
Βελουτέ τραχανά με καρότο
Σε μια πιο δημιουργική εκδοχή της κλασικής συνταγής για σούπα, ο τραχανάς γίνεται εξαιρετική βελουτέ που μας κρατάει ζεστούς στα κρύα, αλλά μπορεί να σταθεί και ως πρώτο πιάτο σε ένα χειμωνιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά
Πολλοί αποφεύγουν το μπρόκολο λόγω της μυρωδιάς του, ακόμη και ο πιο δύσκολος όμως δύσκολα θα αντισταθεί σε αυτή την υπέροχη σούπα με τη φίνα γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πικάντικη σούπα με ψητές ντομάτες και πιπεριές
Τι καλύτερο για το κρύο από μια πικάντικη σουπίτσα; Συνοδέψτε την με ζεστό ψωμί και φέτες παρμεζάνας που ταιριάζουν πολύ με την πιπεριά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι
Εντυπωσιακή κόκκινη σούπα με απλά υλικά, αλλά πολύ ξεχωριστά αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι δίνει την ιδανική, τελευταία πινελιά σε ένα ήδη πολύ νόστιμο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα
Η καροτόσουπα είναι από τις πιο εύκολες, γευστικές και light σούπες που μπορείτε να ετοιμάσετε. Είναι ό,τι πρέπει για βραδινό, ενώ με την προσθήκη της λεβάντας γίνεται ένα πρώτης τάξεως πιάτο για να ανοίξετε ένα επίσημο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας
Ποιος είπε ότι οι βραστές πατάτες γίνονται μόνο πουρέ; Μαζί τους φτιάχνετε και μια υπέροχη βελούδινη σούπα με ξεχωριστή γεύση και επίσημο χαρακτήρα -λόγω της τρούφας-, που είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι και ειδικά το Χριστουγεννιάτικο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα κολοκύθας με κύμινο
Ίσως η πιο διάσημη βελουτέ σούπα! Εδώ την αρωματίζουμε με κύμινο που πάει πολύ στην κολοκύθα και τη σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι το κουνουπίδι, που ας το παραδεχτούμε δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή λαχανικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο
Η σούπα φακής είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο για κάθε ημέρα. Όμως στη βελουτέ εκδοχή της ανοίγει εύκολα και ένα πιο επίσημο τραπέζι. Το σέλερι και το αβγοτάραχο της δίνουν ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελούδινη χορτόσουπα με ξινόμηλα
Θρεπτική και απολαυστική! Αυτή η σούπα με άγρια χόρτα, λαχανικά και μήλα τα έχει όλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πικάντικη καροτόσουπα
Η συνταγή της δεν είναι βγαλμένη από τα μαγειρικά τεφτέρια της γιαγιάς αλλά είναι γεμάτη εξωτικά αρώματα και πικάντικη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Μανιταρόσουπα με κάστανα
Η γήινη γεύση των μανιταριών σε έναν από τους γευστικότερους τρόπους για να την απολαύσετε. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ με φασόλια και τραγανό μπέικον
Η γκουρμέ εκδοχή του αγαπημένου εθνικού μας πιάτου! Η φασολάδα γίνεται φινετσάτη, νόστιμη κι ευπαρουσίαστη και μπορεί να ανοίξει ευχάριστα κι ένα από τα πιο επίσημα τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Μια χειμωνιάτικη σούπα με βελούδινη υφή, πλούσια γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Είναι ιδανική για να ανοίξει πανηγυρικά το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή
Και αφού απολαύσατε λαχταριστές συνταγές για βελουτέ σούπες με λαχανικά και όσπρια, ιδού και μια πολύ νόστιμη σουπίτσα με θαλασσινά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Μαύρη σούπα με γαρίδες
Για το τέλος κρατήσαμε την πιο εντυπωσιακή σούπα! Μαύρη σούπα με γαρίδες λοιπόν, που κλέβεις τις εντυπώσεις με το χρώμα και τη γεύση της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Tip: Για να φτιάξετε βελουτέ σούπες θα χρειαστείτε ραβδομπλέντερ, με το οποίο θα πολτοποιήσετε τα λαχανικά απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή εναλλακτικά ένα μούλτι, όπου θα την πολτοποιήσετε σε δόσεις. Για ακόμη πιο βελούδινο αποτέλεσμα, μπορείτε αφού πολτοποιήσετε τη σούπα σας να την περάσετε και από ένα μεγάλο σουρωτήρι με ψιλή σίτα.
Δεν υπάρχει πιο απολαυστική επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες από ένα πιάτο ζεστή σούπα. Αλλά επειδή μας αρέσει να δοκιμάζουμε και πιο ξεχωριστές συνταγές, βάζουμε στα πιάτα μας σούπες βελουτέ, που εκτός από υπέροχο comfort food είναι ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο και για τα γιορτινά τραπέζια.
Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 16 λαχταριστές προτάσεις από τους σεφ μας, που θα σας αρέσουν πολύ!
Για εσάς που θέλετε έτοιμη σπιτική σούπα αλλά και υπέροχα φθινοπωρινά φαγητά εποχής πατήστε κλικ στην πιο κάτω εικόνα
«Το φαγητό στου Ανδρέα» – Εστιατόριο με Σπιτικό Μαγειρευτό φαγητό και ψητά της ώρας
Βελουτέ τραχανά με καρότο
Σε μια πιο δημιουργική εκδοχή της κλασικής συνταγής για σούπα, ο τραχανάς γίνεται εξαιρετική βελουτέ που μας κρατάει ζεστούς στα κρύα, αλλά μπορεί να σταθεί και ως πρώτο πιάτο σε ένα χειμωνιάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά
Πολλοί αποφεύγουν το μπρόκολο λόγω της μυρωδιάς του, ακόμη και ο πιο δύσκολος όμως δύσκολα θα αντισταθεί σε αυτή την υπέροχη σούπα με τη φίνα γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πικάντικη σούπα με ψητές ντομάτες και πιπεριές
Τι καλύτερο για το κρύο από μια πικάντικη σουπίτσα; Συνοδέψτε την με ζεστό ψωμί και φέτες παρμεζάνας που ταιριάζουν πολύ με την πιπεριά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Παντζαρόσουπα με τζίντζερ, πορτοκάλι και αρωματικό γιαούρτι
Εντυπωσιακή κόκκινη σούπα με απλά υλικά, αλλά πολύ ξεχωριστά αρώματα και γεύση. Το γιαούρτι δίνει την ιδανική, τελευταία πινελιά σε ένα ήδη πολύ νόστιμο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα
Η καροτόσουπα είναι από τις πιο εύκολες, γευστικές και light σούπες που μπορείτε να ετοιμάσετε. Είναι ό,τι πρέπει για βραδινό, ενώ με την προσθήκη της λεβάντας γίνεται ένα πρώτης τάξεως πιάτο για να ανοίξετε ένα επίσημο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας
Ποιος είπε ότι οι βραστές πατάτες γίνονται μόνο πουρέ; Μαζί τους φτιάχνετε και μια υπέροχη βελούδινη σούπα με ξεχωριστή γεύση και επίσημο χαρακτήρα -λόγω της τρούφας-, που είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι και ειδικά το Χριστουγεννιάτικο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα κολοκύθας με κύμινο
Ίσως η πιο διάσημη βελουτέ σούπα! Εδώ την αρωματίζουμε με κύμινο που πάει πολύ στην κολοκύθα και τη σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι
Ένα πιάτο που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι το κουνουπίδι, που ας το παραδεχτούμε δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή λαχανικά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ κόκκινης φακής με σέλερι και αβγοτάραχο
Η σούπα φακής είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο για κάθε ημέρα. Όμως στη βελουτέ εκδοχή της ανοίγει εύκολα και ένα πιο επίσημο τραπέζι. Το σέλερι και το αβγοτάραχο της δίνουν ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελούδινη χορτόσουπα με ξινόμηλα
Θρεπτική και απολαυστική! Αυτή η σούπα με άγρια χόρτα, λαχανικά και μήλα τα έχει όλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Πικάντικη καροτόσουπα
Η συνταγή της δεν είναι βγαλμένη από τα μαγειρικά τεφτέρια της γιαγιάς αλλά είναι γεμάτη εξωτικά αρώματα και πικάντικη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Μανιταρόσουπα με κάστανα
Η γήινη γεύση των μανιταριών σε έναν από τους γευστικότερους τρόπους για να την απολαύσετε. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Βελουτέ με φασόλια και τραγανό μπέικον
Η γκουρμέ εκδοχή του αγαπημένου εθνικού μας πιάτου! Η φασολάδα γίνεται φινετσάτη, νόστιμη κι ευπαρουσίαστη και μπορεί να ανοίξει ευχάριστα κι ένα από τα πιο επίσημα τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα σελινόριζας με κάστανα και τσιπς σελινόριζας
Μια χειμωνιάτικη σούπα με βελούδινη υφή, πλούσια γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Είναι ιδανική για να ανοίξει πανηγυρικά το γιορτινό τραπέζι σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή
Και αφού απολαύσατε λαχταριστές συνταγές για βελουτέ σούπες με λαχανικά και όσπρια, ιδού και μια πολύ νόστιμη σουπίτσα με θαλασσινά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Μαύρη σούπα με γαρίδες
Για το τέλος κρατήσαμε την πιο εντυπωσιακή σούπα! Μαύρη σούπα με γαρίδες λοιπόν, που κλέβεις τις εντυπώσεις με το χρώμα και τη γεύση της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.
Tip: Για να φτιάξετε βελουτέ σούπες θα χρειαστείτε ραβδομπλέντερ, με το οποίο θα πολτοποιήσετε τα λαχανικά απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή εναλλακτικά ένα μούλτι, όπου θα την πολτοποιήσετε σε δόσεις. Για ακόμη πιο βελούδινο αποτέλεσμα, μπορείτε αφού πολτοποιήσετε τη σούπα σας να την περάσετε και από ένα μεγάλο σουρωτήρι με ψιλή σίτα.
Η τεχνική της ιδανικής βελουτέ
* Σε μια βαθιά κατσαρόλα πρώτα σοτάρετε καλά τα υλικά σας με ελαιόλαδο ή με ένα μίγμα από βούτυρο αγελάδος και ελαιόλαδο.
* Προσθέτετε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει καλά τα υλικά σας, δεν ξεχνάτε να αλατίσετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσοχή! Δεν γεμίζετε ως πάνω την κατσαρόλα με νερό, γιατί αφενός θα διαλυθεί μέσα του η νοστιμιά, αφετέρου θα βγει αραιή η βελουτέ. Μια πηχτή βελουτέ σώζεται. Με την αραιή δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.
* Μαγειρεύετε τη σούπα σκεπασμένη και σε μέτρια φωτιά, καθώς η υπομονή ανταμείβει με τη μεγαλύτερη δυνατή νοστιμιά.
* Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά.
* Λιώνετε τη σούπα πολύ καλά, φροντίζοντας να μη μείνουν μέσα της άκοπα, μικρά κομματάκια των υλικών.
* Σε αυτό το στάδιο χτίζεται η επιτυχία της ιδανικής βελουτέ. Αν πολτοποιώντας βλέπετε πως η σούπα μοιάζει με πουρέ και είναι πηχτή, προσθέτετε ζεστό νερό σιγά σιγά, πολτοποιείτε ξανά και τη φέρνετε στη σωστή υφή.
* Κατόπιν πρέπει να δοκιμάσετε το αλάτι, το οποίο συνήθως λείπει, ιδιαίτερα αν έχετε προσθέσει νερό. Με την ευκαιρία, δοκιμάζετε και τη δόση των μπαχαρικών: ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κάτι παραπάνω.
* Αν στη συνταγή σας έχετε ένα φρέσκο μυρωδικό, όπως μαϊντανό ή άνηθο, το προσθέτετε ωμό ακριβώς πριν την πολτοποίηση ή το ρίχνετε ψιλοκομμένο από πάνω στο σερβίρισμα. Είναι θέμα γούστου. Πολλοί ενοχλούνται από την υφή του ψιλοκομμένου μυρωδικού που χαλάει την εντελώς βελούδινη αίσθηση μιας βελουτέ.
Για όλα φταίει το μηχάνημα
Βελούδινη πολτοποίηση χωρίς το σωστό μηχάνημα, δεν γίνεται! Την καλύτερη δουλειά κάνει το ραβδομπλέντερ, στην πιο υψηλή ταχύτητα, και έχει το καλό ότι δεν χρειάζεται μετάγγιση σε άλλο σκεύος. Οικονομία στις κινήσεις αλλά και στο πλύσιμο! Πολύ καλή δουλειά κάνει και το μούλτι, ιδιαίτερα αυτό με την τετραπλή λεπίδα. Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να πολτοποιείς γεμίζοντάς το ιδανικά μέχρι τη μέση, σε μικρές ποσότητες. Αν δεν σας βρίσκεται τίποτα από τα δύο, ο χειροκίνητος μύλος των λαχανικών θα σας εξυπηρετήσει.
Τι βάζεις σε μια βελουτέ
* Με ένα ή περισσότερα λαχανικά, μια βελουτέ για να νοστιμίσει χρειάζεται οπωσδήποτε ξερό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ένα μίγμα μπαχαρικών, ανάλογα με τα υλικά λίγο κύμινο, μπαχάρι, κιτρινόριζα, τζίντζερ, κόλιανδρο ή μαραθόσπορο τριμμένο, λίγο κάρι, ένα ξύλο κανέλας ή φύλλο δάφνης.
* Αγαπά ιδιαίτερα το πράσο, το καρότο, την πιπεριά αλλά και τα φρέσκα μυρωδικά στο τέλος: μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο, άνηθο.
* Για μένα οι ωραιότερες βελουτέ γίνονται με όλα τα όσπρια, στα οποία προσθέτεις πολλά λαχανικά.
* Το φαγητό της προηγουμένης, οποιοδήποτε λαδερό ή όσπριο, ακόμη και πατάτες φούρνου μπορεί να γίνει βελουτέ αν το προσθέσεις σε σοταρισμένα λαχανικά (οπωσδήποτε κρεμμύδι και σκόρδο) και το αφήσεις να βράσει για 20 λεπτά.
Η διαφορά κρύβεται στο τελευταίο άγγιγμα
* Οι βελουτέ είναι νοστιμότατες, όμως πολλές φορές δεν έχουν καθόλου ορεκτικό χρώμα. Αυτό που θα τις σώσει είναι το υλικό στο τελικό στόλισμα πριν το σερβίρισμα, αυτό που θα δώσει και την έξτρα νοστιμιά και θα τις κάνει και πιο χορταστικές.
* Κλασικά ταιριάζουν με μια κουταλιά γιαούρτι στο κάθε πιάτο – το πρόβειο παραδοσιακό τούς ταιριάζει ακόμη καλύτερα από το στραγγιστό γιατί τους δίνει μια ξινούλα τσαχπινιά. Λίγη πάπρικα, μπούκοβο ή απλό πιπέρι πάνω στο γιαούρτι δίνει μια επιπλέον πικάντικη νότα αλλά και χρώμα.
* Το ίδιο ταιριάζει και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος που θα χτυπήσετε με λίγο αλάτι, ξύσμα και χυμό λεμονιού αν και περιέχει περισσότερες θερμίδες αλλά και η ξινή κρέμα σμετάνα που θα βρείτε στα ρώσικα μπακάλικα. Αν δεν έχετε τίποτα από όλα αυτά στο ψυγείο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα, τριμμένο τυρί ή σπασμένο παξιμάδι.
* Τα σπιτικά κρουτόν, κυβάκια ψωμί που θα τρίψετε με μια σκελίδα σκόρδο και θα ψήσετε με αλάτι στο φούρνο ή στο αντικολλητικό τηγάνι, ταιριάζουν σε όλες τις βελουτέ.
* Το ψιλοκομμένο μπέικον ή το προσούτο σοταρισμένα στο τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά είναι πολύ ωραία σε βελουτέ με χειμωνιάτικα λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο ή το κουνουπίδι.
* Το κοτόπουλο ή το κρέας κομμένα σε ψιλές λωρίδες μπορούν να δώσουν τον αρτύσιμο τόνο σε μια βελουτέ, σερβιρισμένα σε λοφάκι στο κέντρο του πιάτου.
* Λίγες σταγόνες αγουρέλαιο δίνουν το πιο ελληνικό άγγιγμα και μια άλλη επίγευση στο τέλος της μπουκιάς.
* Οι καβουρδισμένοι και ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί τους ταιριάζουν: φουντούκια για το μπρόκολο, αμύγδαλα για το κουνουπίδι, καρύδια για το πράσο, κολοκυθόσπορος και ηλιόσπορος στις κολοκυθόσουπες, σουσάμι στην καροτόσουπα.
* Προσωπικά, το αγαπημένο μου συνοδευτικό, είναι ροδέλες τηγανητού πράσου ή κρεμμυδιού. Το άρωμα, η τραγανή υφή και η γλύκα τους δεν συγκρίνεται με τίποτα και «παντρεύονται» άψογα και με το γιαούρτι.
Το υλικό που κάνει βελούδινη μια βελουτέ
* Ό,τι γεύση κι αν έχει η σούπα σας, μια πατάτα με το άμυλό της θα δώσει το πιο λείο, συμπυκνωμένο αποτέλεσμα στο άλεσμα.
* Την ίδια δουλειά, με ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα, θα δώσει μισό φλιτζάνι από κάθε τύπο τραχανά αλλά και οποιοδήποτε όσπριο που βράζει γρήγορα, όπως οι φακές (μαύρες και κόκκινες), η φάβα, τα μαυρομάτικα, η ροβίτσα αλλά και η ταπιόκα.
* Με την ίδια επιτυχία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό φλιτζάνι από ένα ψιλό ζυμαρικό, όπως κουσκουσάκι, σησαμάκι, ψιλό κριθαράκι αλλά και λίγο ρύζι γλασέ.
Οι μύθοι
1. Η κλασική κουζίνα των σεφ πιστεύει πως το μυστικό της νοστιμιάς μιας σούπας είναι ο σπιτικός ζωμός, τον οποίο μπορείς να φτιάξεις βράζοντας κόκαλα, κρέας ή κοτόπουλο με μπόλικα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά. Ωστόσο, η μακριά θητεία μου στο θέμα «σούπα» με έχει διδάξει πως αφενός μπορείτε ωραιότατα να αντικαταστήσετε το ζωμό με ένα έτοιμο ζελεδάκι του ψυγείου ιδανικά ή ακόμα πιο απλά να βράσετε τα υλικά σας με απλό νερό. Σε αυτή την περίπτωση η ένταση της νοστιμιάς θα έρθει από το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τα φρέσκα μυρωδικά.
2. Οι σεφ δεν διανοούνται να κάνουν βελουτέ χωρίς να την περάσουν από τη σήτα – εσύ περάστε τη το από το ψιλό σουρωτήρι του ρυζιού μετά την πολτοποίηση. Το αποτέλεσμα βγαίνει σαφώς πιο λείο, όμως, προσωπικά θεωρώ πως στην οικιακή κουζίνα κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο: μεγάλη σπατάλη υλικών και ποσότητας αυτό που μένει στο σουρωτήρι και δεν ανακυκλώνεται σε μια άλλη συνταγή. Αντίθετα, η σωστή ποσότητα υγρού και η υπομονετική πολτοποίηση μπορούν να μαγειρέψουν μια εντελώς «επαγγελματική» βελουτέ.
3. Μερικοί συνηθίζουν να προσθέτουν γάλα για να πυκνώσουν την υφή μιας βελουτέ. Η πείρα μου λέει πως το γάλα δεν προσθέτει υφή και ενίοτε κοντράρει με τη γεύση πολλών λαχανικών. Αντίθετα, μια κουταλιά βούτυρο αγελάδος στο τέλος προσθέτει άρωμα και γεύση.
olivemagazine.gr