Αποφάσισες τη νέα χρονιά να μπεις στην κουζίνα, αλλά δεν το έχεις και πολύ με τη μαγειρική; Μην αγχώνεσαι, σου έχουμε 18 βασικά tips που θα σε βελτιώσουν και θα σε βοηθήσουν να τα πας καλύτερα.
1. Φρόντιζε τα μαχαίρια σου να είναι πάντα ακονισμένα. Δες πώς θα επιλέξεις το σωστό μαχαίρι για την κουζίνα ΕΔΩ.
2. Επένδυσε σε καλά μαγειρικά σκεύη, θα σου δώσουν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, το μέγεθος μετράει όταν πρόκειται να μαγειρέψεις για πολλά άτομα, γι αυτό φρόντισε να έχεις και πιο μεγάλες κατσαρόλες και ταψιά.
3. Θέλεις να ψιλοκόβεις το κρεμμύδι όπως οι σεφ, με απίστευτη ακρίβεια και ταχύτητα; Δύσκολα θα το καταφέρεις, γι αυτό ρίξε μια ματιά στο βίντεο του Ηλία Μαμαλάκη ΕΔΩ, που σου δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο.
4. Το να μη λασπώνεις το ρύζι όταν το βράζεις δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική. Αρκεί να έχεις πάντα στο μυαλό σου την αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι και 2½-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό. Όσο για το πώς θα το βράσεις, δες ΕΔΩ.
5. Αβγό τηγανητό, βραστό ή ποσέ; Η Ελένη Ψυχούλη σου δίνει τα tips για να φτιάξεις αβγά με 1002 τρόπους!
6. Σου αρέσουν τα λαχανικά τουρσί; Η Ντίνα Νικολάου σου δίνει όλα τα απαραίτητα tips + συνταγές ΕΔΩ
7. Μην ξεχνάς τα μπαχαρικά! Είναι απαραίτητα για να δίνεις γεύση στο φαγητό σου και μόλις τα δοκιμάσεις και αρχίσεις να πειραματίζεσαι θα φτιάχνεις απίθανα πιάτα που θα ενθουσιάζουν με τη γεύση τους όποιον τα δοκιμάζει. Ιδού και τα μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου.
8. Οι σαλάτες δεν γίνονται μόνο ωμές. Μπορείς να βράσεις ή να ψήσεις τα λαχανικά σου, να τα αρωματίσεις με μπαχαρικά και να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά. Δες ιδέες για σαλάτες ΕΔΩ.
9. Επιπλέον, στις σαλάτες σας μην μένεις μόνο στα κλασικά λαχανικά -μαρούλι, λάχανο, ντομάτα, παντζάρια, κλπ-. Δοκίμασε και ρέβες, γογγύλια, κολοκύθα, σελινόριζα. Κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα μιας σαλάτας με κολοκύθα, μπορείς πάντα να την κάνεις σούπα ή πουρέ.
10. Μην αγοράζεις μόνο ό,τι θέλεις να μαγειρέψεις εκείνη τη στιγμή. Φρόντισε να γεμίζεις το ψυγείο με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, την κατάψυξη με κρέας και τα ντουλάπια με ρύζι, μακαρόνια, κλπ, για να μπορείς να μαγειρεύεις φρέσκια πιάτα ανά πάσα στιγμή. Δες τι δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου ΕΔΩ.
11. Μην φοβάσαι τους πειραματισμούς στην μαγειρική. Καμιά φορά, ακόμη και από τα λάθη μπορεί να προκύψουν σπουδαία πιάτα!
12. Ήξερες ότι στο κόκκινο κρασί μπορείς να βράσεις μακαρόνια; Δοκίμασε το, θα σου αρέσουν πολύ!
13. Για τις δύσκολες μέρες, που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις ή όταν έρχονται φίλοι ξαφνικά στο σπίτι, φρόντισε να έχεις κάποιες σχεδόν έτοιμες λύσεις στην κατάψυξη, όπως μπιφτέκια και πίτες που θα έχεις φτιάξει εσύ φυσικά!
14. Για να μην πεις το ψωμί ψωμάκι και να μην αγοράζεις συνέχεια από τον φούρνο, ζύμωσε το ψωμί σου. Δεν είναι όσο δύσκολο νομίζεις. Θες να πάρεις μια γεύση; Πανεύκολο ψωμί μυρωδάτο στη φόρμα.
15. Να δοκιμάζεις πάντα το φαγητό πριν το σερβίρεις στα πιάτα. Έτσι θα ξέρεις αν έχει πετύχει στη γεύση κι αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
16. Αν σου αρέσουν τα ψάρια και τα θαλασσινά, μην μένεις μόνο στις κονσέρβες ή την κλασική τριάδα σολομός-γλώσσα-τσιπούρα. Στην ψαραγορά αλλά και στο ιχθυοπωλείο του supermarket θα βρεις πολλές νόστιμες προτάσεις.
17. Πέρα από το supermarket, κάνε μια βόλτα και από τα μπακάλικα και τα delicatessens. Εκεί θα βρεις νόστιμα εδέσματα που θα απογειώσουν γευστικά τα πιάτα σου.
18. Και για το τέλος, κάτι γλυκό. Οι μαρμελάδες είναι ένα κι ένα για να ξεκινάς τη μέρα σου. Έχεις δοκιμάσεις ποτέ να φτιάξεις με τα χεράκια σου;
.olivemagazine.gr