Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

20 Κομψές κρεμαστές ιδέες για βάζα και γλάστρες , για μια μοναδική Διακόσμηση Χώρου

20 Κομψές κρεμαστές ιδέες για βάζα και γλάστρες ,  για μια μοναδική Διακόσμηση Χώρου

 

Τα κρεμαστά βάζα και γλάστρες τοίχων γίνονται όλο και πιο δημοφιλή καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την ευελιξία τους. Μπορούν να κρεμαστούν σε σπίτια για να παρουσιάσουν ένα κομψό εσωτερικό σχέδιο, ή μπορούν να προβάλλονται σε γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων για να δημιουργήσουν ένα άψυχο εταιρικό περιβάλλον. Εάν υπάρχει ένας τοίχος, υπάρχει ένας τρόπος να κρεμάσετε φυτά πάνω του.
Αλλά τι και εάν δεν έχετε πειραματιστεί ποτέ με τέτοιου είδους διακοσμήσεις πριν; Τι πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε; Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ ‘όψιν για κρεμαστές γλάστρες.

Οι παπαρούνες και οι πετούνιες χρειάζονται μεγάλη προσοχή, επομένως είναι τα φυτά να κρεμαστούν στην κουζίνα. Για την αίθουσα συνεδριάσεων, μπορείτε να προτιμήσετε ένα φυτό μπαμπού που μπορείτε να κρεμάσετε και να το ξεχάσετε εντελώς, θα αναπτυχθεί μόνο του με ελάχιστη προσπάθεια που θα απαιτηθεί από εσάς.
Οι γλάστρες έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ανάμεσα σε γλάστρες, βάζα, σωλήνες, κουβάδες και κιβώτια, θα έχετε τις συλλογές σας από δοχεία. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα βάρη τους μπορούν να υποστηριχθούν σωστά στις οροφές και στους τοίχους σας.

Εξαιρετικοί DIY τρόποι για να κρεμάσετε και να παρουσιάσετε τις γλάστρες σας στον τοίχο

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε παιδιά και κατοικίδια ζώα. Σκεφθείτε επίσης την πρόσβαση στη σκιά και το ηλιακό φως. Μπορείτε να εμπνευστείτε από αυτές τις ιδέες που έχουμε για σας στις παρακάτω εικόνες και να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Η φαντασία σας πρέπει να είναι τόσο άγρια ​​όσο τα λουλούδια που αναπτύσσονται στις γλάστρες σας. Είστε έτοιμοι να δείτε μερικά δείγματα και να πάρετε την έμπνευση;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Δείτε τα φυτά που ειναι κατάλληλα για κρεμαστά

Ανάλογα βεβαίως και με το ύψος που θα τοποθετήσετε ένα κρεμαστό καλάθι – δοχείο φύτευσης στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, στην πραγματικότητα σε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε κάθε είδους φυτό. Απλώς είδη με κρεμοκλαδή ανάπτυξη θα δημιουργήσουν ένα περισσότερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα  και θα “γεμίσουν” το δοχείο και το σημείο που θα επιλέξετε να το τοποθετήσετε πολύ πιο γρήγορα.

Φυσικά η επιλογή και σε κρεμαστά δοχεία θα πρέπει κατ΄ αρχήν να καθορίζεται ανάλογα με τις συνθήκες ηλιοφάνειας αλλά και αέρα που επικρατούν στο σημείο που θα τοποθετήσετε κάθε φυτό και που θα πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές που κάθε είδος έχει ανάγκη και αντέχει.

1. ΠΕΤΟΥΝΙΑ

Η κάθετη προς τα κάτω ανάπτυξη των βλαστών της την κάνει ιδανική για χρήση σε κρεμαστά δοχεία φύτευσης και θα την βρείτε στα φυτώρια σε πάρα πολλούς χρωματισμούς σε όλη την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνδυάστε στο ίδιο δοχείο μικρά γλαστράκια από διαφορετικές ποικιλίες-αποχρώσεις ή μερικά ακόμη είδη όπως βέρβενες, κισσό, άλυσσο κλπ.

2. ΠΕΛΑΡΓΟΝΙΑ

Συγγενικό είδος με τα γεράνια, γνωστό και ως βαμβακούλες.

Με πιο μικρά από τα γεράνια λουλούδια σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και μακριά κρεμαστά κλαδιά με λεπτό μίσχο, από τα πιο εύκολα σε απαιτήσεις και φροντίδες λουλούδια ιδιαίτερα κατάλληλα και για κρεμαστές γλάστρες-καλάθια.

3. ΚΙΣΣΟΣ

Φυτέψτε σε κρεμαστά δοχεία διαφορετικές ποικιλίες διακοσμητικού κισσού, με μικρά φύλλα, ή συνδυάστε τον με μερικά ακόμη εποχιακά για περισσότερο χρώμα.

Στα βασικά του πλεονεκτήματα ότι θα παραμείνει “ζωντανός” και καταπράσινος σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον του ποτίσματος φροντίδα.

4. ΛΟΜΠΕΛΙΑ

Το βότανο με τα εντυπωσιακά μπλε ανθάκια που μόνο του ή σε συνδυασμό με μερικά εποχιακά είδη θα προσφέρει εξαιρετική όψη σε κρεμαστά καλάθια – γλάστρες που θα τοποθετήσετε σε χαμηλό  ύψος στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
Πολυετές φυτό με σχετικά μεγάλη ανάπτυξη, μετά το τέλος της ανθοφορίας του θα το κλαδέψετε για να διατηρήσει το σχήμα-μέγεθος που θέλετε.

5. ΦΟΥΞΙΑ

Πολυετές με εξαιρετικά ιδιαίτερα κρεμαστά λουλούδια σε σχήμα σκουλαρικιού και εντυπωσιακά χρώματα.

Στην διάρκεια της ανθοφορίας (άνοιξη-καλοκαίρι) διατηρήστε το δοχείο που θα φυτέψετε την …σκουλαρικιά σε σημείο με έντονο φως αλλά όχι απευθείας έκθεση ειδικά στον μεσημεριανό ήλιο.

 

 

6. ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

Εξαιρετικά εντυπωσιακή επιλογή για μεγάλα δοχεία φύτευσης είτε επιλέξετε ένα φυτό είτε συνδυασμό από διαφορετικές ποικιλίες-αποχρώσεις.

Το είδος του βλαστού και η κάθετη ανάπτυξή της κάνει την γαρυφαλλιά από τα πιο κατάλληλα είδη για χρήση σε κρεμαστά καλάθια – γλάστρες.  Από τα πιο ανθεκτικά πολυετή λουλούδια, θα μείνει καταπράσινη και στο διάστημα του χειμώνα.

7. ΠΟΡΤΟΥΛΑΚΑ

Τα μικροσκοπικά λουλούδια της σε πολλές αποχρώσεις που μοιάζουν με τριαντάφυλλα και το πολύ ιδιαίτερο σαρκώδες φύλλωμα-βλαστός της πορτουλάκας που σχεδόν κρύβεται από τα άνθη, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακά κρεμαστά καλάθια-γλάστρες συνδυάζοντας φυτά με διαφορετικά χρώματα ή και με κάποια ακόμη είδη όπως π.χ κισσός, πανσέδες κλπ.
Πολυετές φυτό, θα σκορπίσει ακόμη και μόνο του σπόρια και θα ξαναβλαστήσει την επόμενη άνοιξη.

8. ΒΕΡΒΕΝΑ

Τα εντυπωσιακά της χρώματα, ιδιαίτερα οι μπλε-μωβ αποχρώσεις της, θα στολίσουν πραγματικά όποιο σημείο επιλέξετε να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό δοχείο φύτευσης με βέρβενες αρκεί να επιλέξετε μια θέση σχετικά προστατευμένη από τον δυνατό αέρα.

Μονοετές εποχιακό φυτό με ανθοφορία από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο.

9. ΦΡΑΟΥΛΑ

Ο τρόπος που βλαστοί και καρποί κρέμονται προς τα κάτω την κάνει ιδανική επιλογή για καλάθια ή κρεμαστά δοχεία φύτευσης στον κήπο ή και το μπαλκόνι σας, σε ιδιαίτερα ηλιόλουστα σημεία.
Εκτός από τακτικό πότισμα όταν το χώμα στεγνώνει και ένα κοινό λίπασμα γενικής χρήσης δεν έχει ανάγκη από άλλες ιδιαίτερες φροντίδες.

10. ΠAΝΣΕΣ

Είτε οι ανοιξιάτικοι είτε οι φθινοπωρινοί αποτελούν ιδανική επιλογή για κρεμαστά δοχεία που βρίσκονται σε χαμηλό σχετικά ύψος και από τις πιο οικονομικές επιλογές αφού στα φυτώρια θα βρείτε μικρά ήδη ανθισμένα φυτά-γλαστράκια σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων ακόμη και με 0,50 ευρώ.

About Μαρία Νικολοπούλου