Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

207 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου – 5 νεκροί σε ένα 24ωρο, 38 οι διασωληνωμένοι

207 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου – 5 νεκροί σε ένα 24ωρο, 38 οι διασωληνωμένοι

H επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα περιλαμβάνει η σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής θα είναι ξανά στο πλευρό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αφού την προηγούμενη εβδομάδα τον είχε αντικαταστήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

207 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου – 5 νεκροί σε ένα 24ωρο, 38 οι διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής ξεκίνησε κάνοντας μια ανασκόπηση στα κρούσματα κυρίως του Αυγούστου, τα οποία ήταν σχεδόν 5.000 και το 29% αυτών ήταν ασυμπτωματικά.

Επίσης, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι και αναφερόμενος στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είπε ότι δυστυχώς εκεί έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι.

“Τα παιδιά θα ωφεληθούν περισσότερο από τη σχολική διαδικασία παρά από την αποχή. Είναι απαραίτητη η λειτουργία των σχολείων και η παρουσία των μαθητών. Η σχολική ζωή είναι σημαντική για την κοινωνία και την ψυχοσύνθεση των παιδιών”, είπε ο κ. Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων.

“Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού”, πρόσθεσε.

Για το εμβόλιο είπε ότι “επιζητούμε σαν ανθρωπότητα ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και αναμένονται αποτελέσματα μέσα στον Οκτώβριο από τις μελέτες”. Ζήτησε να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση για το εμβόλιο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ στηρίζει προσπάθειες για ισότιμη κατανομή τους σε όλες τις χώρες.

“Η σωστή χρήση μάσκας βοηθά στη μείωση διασποράς του ιού. Τα σταγονίδια από ένα φτέρνισμα μπορεί να φτάσουν και τα 8 μέτρα. Η μάσκα προτείνεται από τον ΠΟΥ και την Unicef. Μόνη της όμως δεν προστατεύει αλλά πρέπει να γίνεται και αερισμός των χώρων. Ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια και η μάσκα προστατεύει αυτόν που τη φοράει και πιο πολύ τους άλλους”, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη μάσκα.

Και διευκρίνισε για τα παιδιά: “Ειδικά για τα νήπια και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορεί η μάσκα να έχει προβλήματα και γι’ αυτό μπορεί να γίνεται και διάλειμμα μάσκας. Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της και να την αντιμετωπίσουν σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι και στα μεγαλύτερα την πληροφόρηση”.

“Θεωρώ τη μάσκα ένα μαχαίρι με δύο όψεις, θα μας προφυλάξει σαν υποστήριξη στα άλλα μέτρα. Είναι ένα αναγκαίο κακό, πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σαν ένα δικό μας προσωπικό lockdown. Στην επιτροπή είχαν μοιραστεί οι απόψεις όσον αφορά στη μάσκα. Οι επιστήμονες εισηγούνται, η πολιτεία αποφασίζει, ο κόσμος εφαρμόζει”, είπε ο καθηγητής.

madata.gr

About Μαρία Νικολοπούλου