Παραδοσιακή συνταγή από την Λευκάδα σας παρουσιάζουμε σήμερα, έτσι, για να ξεφύγουμε και λίγο από το τηγάνισμα και να φτιάξουμε κάτι πολύ υγιεινό και διαφορετικό με μαριδάκια. Δοκιμάστε τη!
Υλικά για 8 άτομα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 ποτήρι/-α, για το φύλλο
- Ελαιόλαδο, 2 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
- Ξύδι, 1 κουταλ. της σούπας, για το φύλλο
- Αλάτι, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, για το φύλλο
- Νερό, 1 ποτήρι/-α, χλιαρό, για το φύλλο
Για την γέμιση
- Μαρίδα, ½ κιλ., ψιλή (γόνος)
- Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., ψιλοκομμένα
- Σκόρδο, 1 τμχ., ολόκληρο κεφάλι
- Πατάτα, 2 τμχ., κομμένες σε κυβάκια
- Ντομάτα, 2 τμχ., φρέσκιες
- Ελαιόλαδο, ¾ ποτήρι/-α
- Ρίγανη, λίγη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του φύλλου και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο. Aνοίγουμε το φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να περισσεύει φύλλο απ’ έξω. Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πατάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Στρώνουμε από πάνω το μαριδάκι και αλατίζουμε. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες (με τον τρίφτη) και τις ρίχνουμε πάνω από το μαριδάκι. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το λάδι. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα έτσι ώστε να φτιάξουμε μία κοτσίδα γύρω –γύρω από το ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου, να ροδίσει καλά πάνω κάτω.
www.magirema.com
Φρέσκα θαλασσινά στην πόλη μας μπορείτε να προμηθευτείτε από την ΙΧΘΥΟΠΟΛΗ ένα από τα καλύτερα ιχθυοπωλεία που χρόνια τώρα το εμπιστεύονται οι Κορίνθιοι. Δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας την εικόνα :