Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πετιμέζι και πουρέ η….

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πετιμέζι και πουρέ η….

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Πεντανόστιμο Μοσχαράκι κοκκινιστό με πετιμέζι ή μέλι σερβιρισμένο με πουρέ για να το απολαύσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι σας.

 

ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι ή ό,τι μας αρέσει), σε μικρές μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες στο τρίφτη ή 1 ένα ντοματοχυμό
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. πετιμέζι ή 50 γρ. μέλι
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, να γυαλίσουν, και ρίχνουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά, να αρωματιστεί το λάδι, και προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τόσο καυτό νερό όσο χρειάζεται, ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
  2. Σε ένα μπολ  αναμειγνύουμε τις τριμμένες ντομάτες με τον πελτέ, τη μισή ποσότητα πετιμεζιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό που βράζει, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπασμένο, να σιγοβράσει για περίπου 1½ ώρα ήμέχρι να γίνει το κρέας.
  3. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αν το κρέας έχει μαγειρευτεί και υπάρχει περίσσεια υγρών, το σουρώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει. Συνοδεύουμε με Πουρέ πατάτας.

Υπέροχο και με χονδρά μακαρόνια Νο. 5.

DSC04395

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου