Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

25η Μαρτίου: 5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς

25η Μαρτίου: 5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς

Κάποιοι την απεχθάνονται, κάποιοι τη λατρεύουν. Οι περισσότεροι όμως συμφωνούν ότι την 25η Μαρτίου δεν γίνεται να μην υπάρχει στο τραπέζι μπακαλιάρος με συνοδεία υπέροχης, πιπεράτης σκορδαλιάς. Μάλιστα, όσο περισσότερο σκόρδο, τόσο πιο νόστιμη και γευστική είναι η σκορδαλιά.

Η σκορδαλιά, γνωστή και ως αλιάδα, εκτός από ένα ιδιαίτερα εύγευστο και πικάντικο ντιπ είναι και αρκετά υγιεινό, αφού φημίζεται για τις θεραπευτικές και τις αφροδισιακές της ιδιότητες. Άλλωστε δεν το αποκαλούν τυχαία “φάρμακο της φύσης”. Βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά και προστατεύει από τις ιώσεις.

Τη γευόμαστε έχοντας κατά νου ότι πιθανότατα κανείς δεν θα θέλει να μας πλησιάσει μετά σε “απόσταση αναπνοής” , καθώς η μυρωδιά του σκόρδου είναι από δυσβάσταχτη έως ανυπόφορη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένα συστατικό στο σκόρδο, η Allyl Methyl Sulfide, που περνάει στο αίμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού του σκόρδου από τον οργανισμό. Έπειτα, κατευθύνεται από το αίμα στα πνευμόνια από όπου και εκπνέεται. Αυτό σημαίνει πως η μυρωδιά δεν μπορεί να εξαφανιστεί πλήρως, μπορεί όμως να βελτιωθεί η κατάσταση.

Παραθέτουμε μερικά tips ώστε αφενός να “καμουφλάρεις” τη μυρωδιά και να μην τρέχουν όλοι μακριά σου, και αφετέρου να μη χρειαστεί να αποκλείσεις δια παντός το σκόρδο από το διαιτολόγιό σου.

Γάλα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα. Ένα ποτήρι γάλα λοιπόν, μετά την κατανάλωση σκόρδου, θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Γάλα
5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Γάλα  123RF

Πολύ καλό πλύσιμο δοντιών

Καλό πλύσιμο μετά το φαγητό, τουλάχιστον 5 φορές ώστε να απαλλαχτεί το στόμα από τα υπολείμματα του σκόρδου που συμβάλλουν στη δυσοσμία.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Πλύσιμο δοντιών
5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Πλύσιμο δοντιών  123RF

Τσάι

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Συνίσταται να πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Τσάι
5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Τσάι  123RF

Ωμό μήλο και ωμό μαρούλι, ωμός ελληνικός καφές

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την επίδραση της κατανάλωσης ωμού ή ψημένου μήλου και χυμού μήλου, ωμού ή ζεσταμένου μαρουλιού, ωμού δυόσμου , χυμού από φύλλα δυόσμου, αλλά και ωμού ελληνικού καφέ . Τα αποτελέσματα καταμετρήθηκαν ακριβώς μία ώρα μετά την κατανάλωση καθενός από τα παραπάνω, με τη βοήθεια ενός καταμετρητή αερίων στη στοματική κοιλότητα και έδειξαν ότι αυτά τα υλικά οδήγησαν σε 50% ή και μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στην αναπνοή.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Μήλο
5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς:  BIG BUNCH OF IDARED RED APPLES

Χυμοί υψηλοί σε οξύτητα

Γρειπ φρουτ, λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική σε σχέση με τις προηγούμενες, όμως βελτιώνει την αναπνοή και μειώνει την οσμή του σκόρδου.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Χυμοί υψηλοί σε οξύτητα
5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Χυμοί υψηλοί σε οξύτητα  123RF

Επιλέξτε λοιπόν, όποιο από τα παραπάνω tips σας ταιριάζει για να μην στερηθείτε το αγαπημένο σας έδεσμα από φόβο για τις δυσάρεστές συνέπειές του.

 www.news24

About Μαρία Νικολοπούλου