Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

25η Μαρτίου : Δείτε που έφαγαν χθες οι περισσότεροι Κορίνθιοι

webkorinthos. jpg

Με τη Σαρακοστή ante portas και την άνοιξη να μας τραβάει από το μανίκι, ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα ειδικά για τους οπαδούς της ψαροφαγίας, που αποτελεί και φέτος δυνατή τάση στην πόλη, από το κέντρο και τις παραλίες μέχρι απρόσμενες συνοικίες με εστιατόρια και ταβέρνες-προορισμός

Tα τελευταία χρόνια η έξοδος για ψάρι έχει πάψει να αποτελεί συνώνυμο της βόλτας παρά θίν’ αλός. Νέοι επιχειρηματίες μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους από τις παραλίες στην ενδοχώρα κι έστησαν ψαρομάγαζα που φυσάνε Η πολύ καλή ποιότητα, οι σωστές τιμές και το ωραίο περιβάλλον συντέλεσαν ώστε το νέο αυτό κύμα των εστιατορίων για ψάρι να αγκαλιαστεί από τους Κορίνθιους

trout-2900325_960_720

Τάση που επιβλήθηκε   από την αρχή της κρίσης ήταν βεβαίως τα μικρόψαρα, που στα χέρια των νέων σεφ έγιναν δημιουργίες περιωπής κι εκτιμήθηκαν δεόντως. Τα μαγειρευτά με ψάρια, ασυνήθιστη ιστορία στην ελληνική κουζίνα και ακόμη περισσότερο στους επαγγελματικούς χώρους εστίασης, κέρδισαν επίσης έδαφος κι εξακολουθούν να παίζουν γερά. Λίγο μεταγενέστερη αγάπη τα έθνικ ωμά, σασίμι,

sushi-2020287_960_720

σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο,

αλλά και τα δικά μας κλασικά,

sardines-1489626_960_720

μαρινάτος γαύρος και σαρδέλα, λακέρδα, ενώ κάποιοι φτιάχνουν και δικά τους καπνιστά – η πρόβλεψη είναι πως το είδος έχει δρόμο μπροστά του και δυνατότητες εξέλιξης.

Φέτος, πάντως, τα μεγάλα πρώτα ψάρια ξαναπαίρνουν κεφάλι: ροφοί, φαγκριά, συναγρίδες, σφυρίδες επαναλανσάρονται ευθαρσώς ως «κράχτες» στα μαγαζιά – ίσως κάποιοι ποντάρουν στο μικρό κοινό που μπορεί ή ίσως κάποιες παρέες ενώνουν δυνάμεις για να απολαύσουν ένα μεγάλο και ωραίο ψάρι μοιράζοντας το κόστος. Παράλληλα, και στο πλαίσιο της δημοφιλίας των μεγάλων ψαριών­, αναπτύσσεται περαιτέρω η τάση «head to tail», το να αξιοποιείς όλα τα κομμάτια του ψαριού, καθένα με διαφορετικό τρόπο, στο ίδιο γεύμα: η παρέα παραγγέλνει ένα μεγάλο ψάρι­ και το κεφάλι γίνεται σούπα, τα μάγουλα αχνιστά, η ουρά σασίμι, η μέση στη σχάρα – και πάει λέγοντας!

carp-2393788_960_720

Τέλος, μου φαίνεται πολύ δελεαστική η πρακτική όχι μόνο να διαλέγεις το ψάρι σου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα σου το μαγειρέψουν: γεμιστό, στιφάδο, στον αχνό, στον ατμό κ.λπ. Εξατομίκευση κι εκδημοκρατισμός στη γεύση λοιπόν!

fish-2147040_960_720

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΑ – ΤΑΒΕΡΝΕΣ- ΟΥΖΕΡΙ – Η ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ  ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΧΘΕΣ ΟΙ   ΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ

ΘΕΑ Εστιατόριο – Εκδηλώσεις

ΘΑΛΑΣΣΕΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Καλάδα – Ψαροταβέρνα

ΦΑΡΟΣ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

ΘΕΑΛΟΣ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ – ΦΑΓΟΠΟΤΕΙΟΝ

ΕΦΕΤΕΙΟ – ΚΑΦΕΠΟΤΕΙΟΝ

ΑΥΛΗ – Κοσμική Ταβέρνα

ΑΙΘΡΙΟ – Ταβέρνα

SEA & SAND bar – restaurant

Ο Μώλος – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

Ο Ριρής – Ψαροταβέρνα Ψησταριά

ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΦΑΓΟΠΟΤΕΙΟΝ

Πλαζ ΛΙΝΤΟ – Εξοχικό Κέντρο / Εστιατόριο

Τα Γλαράκια – Ταβέρνα / Εστιατόριο

Τα Πίσια – Εστιατόριο

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ – Τσιπουράδικο

Το Μουράγιο – Ελληνικό Εστιατόριο

ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ – Μουσικό Μεζεδοπωλείο

Το στέκι της… σοφίας – Μεζεδοπωλείο

 

About Μαρία Νικολοπούλου