Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

25 κόλπα για να μην σας κλέβουν το αυτοκίνητο

25 κόλπα για να μην σας κλέβουν το αυτοκίνητο

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν πλέον νέες τεχνικές για να βάλουν στο χέρι το αυτοκίνητό σας. Σας παρουσιάζουμε μερικά κόλπα για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το αυτοκίνητό σας εκεί που το αφήσατε.

Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας!
Αυτό μπορεί να σας φαίνεται γελοίο αλλά θα μένατε κατάπληκτοι εάν ξέρατε πόσοι άνθρωποι ξεχνούν να κλειδώσουν το αυτοκίνητό τους. Τα ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώματος από απόσταση είναι εν μέρει υπεύθυνα γιατί δεν μπορείτε να είστε πάντα 100% σίγουροι ότι το κλειδώσατε. Βεβαιωθείτε ότι είδατε τα “αλάρμ” να ανάβουν και σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία δοκιμάστε την πόρτα.

Σιγουρευτείτε ότι κλειδώσατε
Σοβαρά τώρα, είστε σίγουροι ότι η πόρτα σας είναι όντως κλειδωμένη; Οι κλέφτες χρησιμοποιούν καινούργια ηλεκτρονικά συστήματα για να μπουν στο αυτοκίνητό σας. Ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό ο οποίος παρεμβαίνει και μπλοκάρει το σήμα που στέλνετε εσείς για να κλειδώσει το αυτοκίνητό σας. Να είστε προσεκτικοί και να βεβαιώνεστε ότι το αυτοκίνητό σας έχει όντως κλειδώσει.

Εκσυγχρονίστε το αντικλεπτικό σύστημα και το συναγερμό σας
Ο συναγερμός και το αντικλεπτικό σύστημα του αυτοκινήτου σας εξελίσσονται συνεχώς και αναγκάζουν τους κλέφτες να αλλάζουν συνεχώς τακτική. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι το τελευταίο μοντέλο σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε συναγερμό και να αποκτήσετε την πιο σύγχρονη έκδοση.

Παλιές δοκιμασμένες λύσεις
Όσον αφορά στην ασφάλεια, μη διστάζετε να χρησιμοποιήσετε και παλαιότερες μηχανικές μεθόδους. Οι κλέφτες των αυτοκινήτων είναι από τη φύση τους φυγόπονοι και ψάχνουν τις εύκολες λύσεις. Το λεγόμενο “μπαστούνι” που κλειδώνει το τιμόνι ή που συνδέει το τιμόνι με το φρένο μπορεί να μην σταματήσουν τον κλέφτη αλλά θα τον καθυστερήσουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες να τον δει κάποιος.

Σύστημα παρακολούθησης
Ένας έμπειρος κλέφτης μπορεί να κλέψει το αυτοκίνητό σας και να φύγει μέσα σε μόλις 30 δεύτερα. Εάν το αυτοκίνητό σας είναι ιδιαίτερα ακριβό και κινδυνεύετε περισσότερο θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη λύση ενός συστήματος παρακολούθησης. Αυξάνει τις πιθανότητες να ξαναβρείτε το αυτοκίνητό σας εάν σας το κλέψουν.

Ενεργοποιήστε το σύστημα αυτόματου κλειδώματος 
Οι κλέφτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να καταφέρουν να ανοίξουν τα αυτοκίνητα κι έτσι αναγκάζονται να σκαρφιστούν άλλους τρόπους για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ένα καλό παράδειγμα είναι να σας αρπάξουν το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε μέσα. Πολλά αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν σύστημα αυτόματου κλειδώματος, μια επιλογή που σας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρκάρετε σε καλό σημείο
Σκεφτείτε από πριν που θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα δρόμο καλά φωτισμένο ή με κίνηση, κοντά σε μαγαζιά ή καφετέριες. Ο κλέφτης θέλει την ησυχία του για να κάνει τη δουλειά του. Επιπλέον, εάν είστε σε πάρκινγκ, μην επιλέγετε τις απομακρυσμένες θέσεις.

Παρκάρετε με τους τροχούς γυρισμένους προς τα μέσα
Πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να παρκάρετε σε κεντρικό σημείο και αναγκάζεστε να το αφήσετε σε σημεία πιο απομονωμένα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να στρέψετε τους τροχούς προς το πεζοδρόμιο και να σβήσετε το αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα την ταχύτητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να σας το πάρουν.

Μην αναφέρετε πόση ώρα θα λείψετε
Είναι προφανές ότι εάν έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ μεγάλης διαρκείας του αεροδρομίου σκοπεύετε να λείψετε αρκετά. Στην καθημερινή μας όμως ζωή, καλό είναι να μην δίνετε ενδείξεις σχετικά με την ώρα που θα επιστρέψετε. Εάν π.χ. έχετε πάει σε αγώνα ποδοσφαίρου, καλό θα ήταν να μην αφήσετε το κασκόλ της αγαπημένης σας ομάδας στο αυτοκίνητο γιατί ο κλέφτης θα καταλάβει αμέσως ότι έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 90 λεπτά για να το κλέψει με την ησυχία του.

Κρύψτε τα αντικείμενα αξίας
Το ξέρουμε ότι το ξέρετε αλλά πόσες φορές σας έχει τύχει να βλέπετε αυτοκίνητα με κάποιο GPS ξεχασμένο μέσα, κάποιο σακάκι, μια τσάντα; Το έχετε σίγουρα δει, κι ο κλέφτης επίσης. Κρύψτε όλα όσα φαίνονται, ακόμη κι εάν δεν είναι αξίας, όπως ένα CD ή ένα παλτό, μπορεί και να έχουν αξία για τον κλέφτη. Καλό θα ήταν να μην τα κρύβετε αφού έχετε παρκάρει γιατί μπορεί να σας παρακολουθούν. Το πιο απλό θα ήταν να αφήνατε τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι.

Κρύψτε τα καλώδια και τους αντάπτορες
Ένα καλώδιο για GPS, ένας φορτιστής smartphone και διάφορα άλλα καλώδια αποτελούν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν ηλεκτρονικά είδη στο αυτοκίνητο. Η περιέργεια είναι έμφυτη στον άνθρωπο και δεν θέλετε να προκαλέσετε κανέναν. Ακόμη κι εάν δεν έχετε αφήσει τίποτα μέσα, εσείς θα πληρώνετε το σπασμένο τζάμι.

Κρύψτε την ταυτότητά σας
Οι απάτες σε βάρος ατόμων με χρήση της ταυτότητάς τους ή άλλων εγγράφων αυξάνεται συνέχεια. Γι’ αυτό το λόγο βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει εκτεθειμένα προσωπικά σας έγγραφα. Μην αφήνετε το ονομά σας, τη διεύθυνση σας και άλλες παρόμοιες πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό περιμένουν κι οι απατεώνες.

aytokinhto

Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα

 

 

 

Να φυλάτε τα κλειδιά σας σε σημείο που δεν φαίνονται 
Ακόμη κι εάν έχετε τα καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα, δεν θα σας χρησιμεύσουν σε τίποτα εάν σας κλέψουν τα κλειδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε σε κοινή θέα όταν είστε στο γραφείο ή στο σπίτι. Το να το αφήνετε επίσης στο τραπεζάκι δίπλα στην πόρτα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Μην κοιμάστε με το κλειδί σας
Αυτό μπορεί να σας ακούγεται ελαφρώς γελοίο αλλά μη φυλάτε ποτέ το κλειδί του αυτοκινήτου σας στο υπνοδωμάτιό σας. Ένας κλέφτης που βρίσκεται σε απόγνωση μπορεί να σας απειλήσει εάν δεν βρίσκει αυτό που ψάχνει και το να χάσετε το αυτοκίνητό σας είναι προτιμότερο από το να πάθουν κάτι τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το αυτοκίνητο μπορείτε να το αντικαταστήσετε, την οικογένειά σας όμως όχι.

Προστατέψτε τη πινακίδα σας
Μην περιμένετε να σας έλθει η κλήση για κάποια παράβαση που δεν κάνατε. Βεβαιωθείτε ότι η πινακίδα σας είναι σωστά βιδωμένη και σε περίπτωση που τη χάσετε ή σας την κλέψουν, ενημερώστε άμεσα την αστυνομία.

Μαρκάρετε τα τζάμια
Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να αποτρέψετε τους κλέφτες. Μαρκάροντας τον αριθμό του κινητήρα στα τζάμια δυσκολεύετε το έργο τους καθώς εκείνοι θα προσπαθήσουν να σβήσουν κάθε ίχνος της ταυτότητας του αυτοκινήτου αφού το κλέψουν.

Μην αφήνετε αναμμένη τη μηχανή
Μην αφήνετε τη μηχανή ανοικτή όταν πηγαίνετε στο περίπτερο. Επίσης μην βάζετε μπροστά και μετά βγαίνετε έξω για να καθαρίσετε τα τζάμια από τον πάγο ή το χιόνι. Μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί και έτσι τον βάζετε σε πειρασμό.

Κρύψτε το κλειδί των αντικλεπτικών παξιμαδιών από  τις ζάντες 
Τα μέρη που συνήθως έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα κλειδιά αυτά είναι είτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή κάτω από τα χαλάκια. Κι αυτό, όπως είναι φυσικό, το ξέρουν οι κλέφτες και θα το εκμεταλλευτούν σε περίπτωση που θέλουν να σας κλέψουν τους τροχούς. Σκεφτείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις για να τους δυσκολέψετε τη ζωή.

Βάλτε το στο γκαράζ
Ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο σε γκαράζ διατρέχει 40% μικρότερο κίνδυνο να κλαπεί ή να παραβιαστεί. Εάν έχετε γκαράζ, φροντίστε πάντα να το βάζετε μέσα. Άλλωστε αφού το έχετε γιατί να μην το χρησιμοποιείτε;

Παρκάρετε μπροστά στο σπίτι 
Εάν δεν έχετε γκαράζ, μπορείτε τουλάχιστον να το παρκάρετε μπροστά στο σπίτι σας. Βάλτε χειρόφρενο και ταχύτητα για να τους δυσκολέψετε περισσότερο. Εάν υπάρχει η δυνατότητα θα μπορούσατε να βάλετε και κάποιου είδους σιδεριά που να εμποδίζει την έξοδο ή την μετακίνηση.\

Σκεφτείτε σοβαρά να βάλετε σύστημα παρακολούθησης με κάμερα 
Χαμογελάστε παρακαλώ! Μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας σύστημα παρακολούθησης για να αποτρέψετε τους κλέφτες. Εάν σας συμβεί το χειρότερο, θα έχετε τουλάχιστον αποδείξεις με τα πρόσωπα των κλεφτών και θα μπορέσετε ίσως να βοηθήσετε την αστυνομία να τους εντοπίσει. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε τις πιθανότητες να ξαναβρείτε το αγαπημένο σας αυτοκίνητο.

Φώτα!
Οι κλέφτες προτιμούν να δουλεύουν στο σκοτάδι για να μην τους βλέπουν. Τοποθετήστε φώτα με αισθητήρες κίνησης εκεί που παρκάρετε συνήθως το αυτοκίνητό σας για να ξαφνιάσετε τους επίδοξους κλέφτες. Πιστέψτε μας, μπορεί και να τη γλυτώσετε.

ΜΑΡΑΣ – ΜΠΟΖΙΚΗΣ Ε.Π.Ε. – Επίσημο Service Αυτοκινήτων

 

 

 

Προστατέψτε τον καταλύτης σας
Η άνοδος των τιμών των μετάλλων έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των κλοπών των καταλυτών. Τα φορτηγάκια και τα 4×4 κινδυνεύουν περισσότερο καθώς το ύψος του οχήματος επιτρέπει την πρόσβαση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Ένα αντικλεπτικό σύστημα θα σας βοηθούσε να προστατέψετε τον καταλύτη σας.

Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο που δεν αρέσει σε κανέναν!
Εάν τα έχετε δοκιμάσει όλα αλλά παρόλα αυτά πέφτετε θύμα κλοπής, ή εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο επιλέξτε κάποιο μοντέλο που δεν είναι δημοφιλές και το οποίο ακόμα κι ένας κλέφτης θα προτιμούσε να πεθάνει από το να το οδηγήσει. Η ιδέα μας μπορεί να σας φαίνεται παράξενη αλλά έχει λογική. Πολλά αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τα πολυτελή και τα δημοφιλή κλέβονται πολλές φορές κατά παραγγελία. Εάν δεν υπάρχει όμως ζήτηση, δεν διατρέχετε και κίνδυνο να σας το κλέψουν. Τόσο απλό.

About Μαρία Νικολοπούλου