Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

12 Πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο!

12 Πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο!

Η ηγεσία δεν είναι όπως πολλοί πιστεύουν θέμα κυριαρχίας αλλά έχει να κάνει με την κατανόηση των προβλημάτων και την θετική επιρροή στους ανθρώπους. Ο ηγέτης πρέπει πρώτα από όλα να είναι μέντορας και να έχει επίδραση στους υπαλλήλους του. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν κάποιον καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο.

Για να γίνει κανείς καλύτερος άνθρωπος θα πρέπει να θέλει και τα θετικά της ζωής. Αυτά είναι η ευτυχία, η επιτυχία, η αγάπη και η αρμονία. Όλοι πιστεύουμε ότι αν κάνουμε καλύτερα τα πράγματα που μας αφορούν θα βελτιώσουμε την ζωή μας και θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας.

Ακούγεται ιδανικό γιατί ποιος δεν θέλει να γίνει καλύτερος; Η αλήθεια είναι όμως πως κανείς δεν είναι τέλειος ούτε έχει την τέλεια ζωή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή και επιτυχημένη καριέρα! Ουσιαστικά ο στόχος είναι να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε να γίνουμε.

Πράγματα που θα σε βελτιώσουν ως ηγέτη και ως άνθρωπο

Δες τον εαυτό σου καθαρά

autognwsia aytobeltiwsh

Κοντεύει να γίνει κλισέ αλλά η αυτογνωσία είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία στην ζωή. Το ταξίδι της αυτοβελτίωσης ξεκινά από την κατανόηση του εαυτού μας. Όταν καταλάβεις τις ανάγκες σου και τι σου προκαλεί για παράδειγμα ηρεμία ή δυστυχία θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις και τις αντιδράσεις σου στις καταστάσεις.

Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι όλο δύναμη και κουράγιο, αλλά έχει και αδυναμίες που θα πρέπει πρώτα να αποδεκτεί. Η συνειδητή προσπάθεια για να γίνεις καλύτερος ηγέτης και άνθρωπος αφορά την αυτοβελτίωση και την καλή επικοινωνία με τους γύρω σου.

Συγχώρεσε και ξέχνα τον θυμό

sygxwrhsh synadelfikothta

Η εχθρότητα που δημιουργούν τα βαριά λόγια και ο θυμός θολώνουν το μυαλό και τις σχέσεις μας με τους άλλους. Η συγχώρεση είναι δύσκολη αλλά αν καταφέρεις να συγχωρέσεις όποιον σε έχει αδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο θα μπορέσεις να προχωρήσεις την ζωή σου.

Η απομάκρυνση των κακών σκέψεων είναι απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας και έτσι μπορεί να πάρει την θέση της κάτι πιο θετικό. Για να γιατρευτείς συναισθηματικά και να ηρεμήσεις προσπάθησε να συγχωρήσεις και να ασχοληθείς με όσα μπορείς να αλλάξεις προς το καλύτερο.

Ανάλαβε την ευθύνη

hgesia

Φυσικά η πρώτη αντίδραση όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά είναι λάθος. Συχνά μπορεί να πιάνεις τον εαυτό σου να κατηγορεί τους άλλους ή την τύχη αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν θα σε κάνει καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο. Οι υπάλληλοι και συνάδελφοι σου θα σε σεβαστούν όταν αναλάβεις την ευθύνη για όσα εσύ δεν έχεις πετύχει.

Μαζί με την ανάληψη ευθύνης παίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου. Αυτό το μεγάλο βήμα θα σε βοηθήσει να μην κάνεις τα ίδια λάθη και να μην αδικήσεις κανέναν στην πορεία. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αυτοβελτίωσης και της εξέλιξης.

JBEZIRGIANNIS

μπεζιργιαννη

Παραδέξου τα λάθη σου

akeraiothta xarakthra

Η ταπεινότητα και η μετριοπάθεια είναι χαρακτηριστικά μεγάλων προσωπικοτήτων. Όταν παραδέχεσαι ανοιχτά τα λάθη σου, πρωτίστως τα παραδέχεσαι στον εαυτό σου. Είναι αδύνατο να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω μέχρι να διορθώσουμε με αυτό τον τρόπο το λάθος που έχουμε κάνει. Άλλωστε όλοι κάνουμε λάθη επειδή δεν είμαστε τέλειοι.

Γίνε καλός ακροατής

energhtikh akroash

Ακούγοντας τους άλλους είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στους άλλους. Δείχνει σε αυτόν που σου μιλάει ότι πραγματικά δίνεις αξία στα λόγια του. Επίσης βοηθάει να συνδεθείς πιο στενά και να έχεις καλύτερες σχέσεις. Λένε πως η ενεργητική ακρόαση με όλους τους ανθρώπους που μας περιβάλουν και όχι απλώς αυτούς που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, μπορεί να αλλάξει την ζωή μας και την κοινωνία μας.

Να είσαι ευγενικός

eygeneia kaloi tropoi

Η ευγένεια είναι μία θετική συμπεριφορά που προσφέρει θετικά συναισθήματα και μία καλή τουλάχιστον πρώτη εντύπωση. Ο κόσμος εκτιμάει πάντα τους ευγενικούς ανθρώπους και τους χαρακτηρίζει με τα καλύτερα λόγια. Η ευγένεια συνδέεται πολλές φορές με την καλοσύνη και την ευπρεπή συμπεριφορά.

Απόκτησε σεβασμό για τους άλλους

sebasmos kai aytosebasmos

Ο χρυσός κανόνας για να γίνεις καλύτερος ηγέτης και άνθρωπος είναι ο σεβασμός προς τους άλλους. Ο σεβασμός πηγαίνει πιο μακριά από την καλή και ευγενική συμπεριφορά. Είναι στοιχείο μίας υγιούς προσωπικότητας. Αλλά δεν πρέπει να μένει μόνο στους γύρω σου αλλά η απόκτηση σεβασμού θα πρέπει να είναι και απέναντι στον εαυτό σου. Για να σεβαστούμε κάποιον άλλο θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τον χρόνο, τις ιδέες και τις εμπειρίες αλλά και το στυλ ζωής που επιλέγει. Ο αυτοσεβασμός προϋποθέτει ότι όταν οι άλλοι δεν σέβονται τον δικό μας χώρο και χρόνο πρέπει να θέσουμε όρια.

Θέσε προσωπικούς στόχους

stoxoi kai oneira

Οι στόχοι μας δίνουν κίνητρο και είναι ένας τρόπος να «μετρήσουμε” την εξέλιξη μας. Έχουν θετική επίδραση γιατί μας βοηθούν να μένουμε στον δρόμο της αυτοβελτίωσης. Όσοι μάλιστα καταγράφουν τους στόχους και τα όνειρα τους είναι πιο πιθανό να τα πραγματοποιήσουν. Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αναρωτήσου πως θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε δέκα χρόνια;

Ζήσε με ακεραιότητα

akeraiothta

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα είναι ο θεμέλιος λίθος της προσωπικότητας και των ηθικών μας αξιών. Είναι σαν μία πυξίδα που μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Ουσιαστικά το να ζεις με ακεραιότητα σημαίνει πως κάνεις σωστές επιλογές για σένα που βασίζονται σε αρχές και αξίες.

Αξιοποίησε τις ευκαιρίες

aksiopoihsh eykairiwn

Η ζωή είναι γεμάτη με απροσδόκητα γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Κατά βάθος αυτός είναι ο λόγος που φοβόμαστε την αλλαγή. Η αλλαγή όμως μπορεί να είναι η ευκαιρία για την εξέλιξη μας. Οι ευκαιρίες που προκύπτουν με κάθε γεγονός που δεν περιμέναμε είναι απεριόριστες και είναι τουλάχιστον ευκαιρίες μάθησης μέσα από εμπειρίες και νέες πληροφορίες.

Γίνε μέλος μίας κοινότητας

prosfora sthn koinwnia

Ως κοινότητα δεν εννοούμε μόνο την γεωγραφική περιοχή στην οποία ζεις και εργάζεσαι αλλά και τους χώρους στους οποίους ανταλλάζονται ιδέες. Βρες την ομάδα στην οποία μπορείς να προσφέρεις και να κερδίσεις γνώσεις και υποστήριξη. Υπάρχει πάντα ένα αίσθημα πληρότητας όταν προσφέρουμε στους άλλους ή σε έναν σκοπό.

Απόλαυσε το ταξίδι της αυτοβελτίωσης

taksidi aytobeltiwshs

Αυτά που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο θα σε οδηγήσουν και στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης. Η εξέλιξη άλλωστε δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να συμβαίνει. Το ταξίδι αυτό αφορά τον τρόπο ζωής, την επένδυση του χρόνου, και τον τρόπο σκέψης. Για να πάμε μπροστά πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε αυτά που έχουμε και να αγαπήσουμε την ζωή μας για όσα μας προσφέρει.

Με σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα θα πετύχεις τα περισσότερα όνειρα σου αλλά θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να έχει καθημερινές χαρές. Προσπάθησε να γίνεις πρότυπο και μέντορας για τους άλλους για να σε βλέπουν με θαυμασμό και εκτίμηση.

About Μαρία Νικολοπούλου