Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κόκορας κρασάτος, κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια – Διαχρονική αξία!

Κόκορας κρασάτος, κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια – Διαχρονική αξία!

Κόκορας κρασάτος, κοκκινιστός με μακαρόνια! Μια παραδοσιακή συνταγή από την Πελοπόννησο για ένα φαγητό που έφτιαχναν στους γάμους και σε γιορτές. Το κόκκινο  Νεμεάτικο κρασί    δίνει τέλεια γεύση στη σάλτσα.

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
  • 1 κόκορας σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
  • 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1 κανελόξυλο
  • 4 – 5 μπαχάρια και 2 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τριμμένη μανουρομυζήθρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα φέρνουμε μια δυο βόλτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά, να μελώσει η σάλτσα του. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε με τον κόκορα και ξερή μυζήθρα τριμμένη

Λίγα μυστικά ακόμα

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

Αν θέλετε για να δέσει καλύτερα η σάλτσα, την ώρα που σοτάρεται το κρεμμύδι λίγο  πριν ρίξετε την ντομάτα, ρίξτε 1 κ.γ. αλεύρι και ανακατέψτε. Έτσι δεν θα παει η σάλτσα όλη κάτω από τα μακαρόνια.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

About Μαρία Νικολοπούλου