Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

260 έκαναν πρώτοι το εμβόλιο διχως παρενέργειες – Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται σήμερα

260  έκαναν πρώτοι το εμβόλιο διχως παρενέργειες – Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται σήμερα

Ακόμη 250 υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στη δεύτερη ημέρα.

Ομαλά και όπως είχε προγραμματιστεί κύλησε η διαδικασία κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του εμβολιασμού, μια ιστορική ημέρα που όπως δήλωσαν αρκετοί σήμανε την αρχή του τέλους.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα ξεκίνησαν  στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, χθες Κυριακή (27/12), όπου και εμβολιάστηκαν υγειονομικοί και των πολιτικοί .

Χτες εμβολιάστηκαν συνολικά 260 άτομα, οι οποίοι αναμένεται να «τσιμπηθούν» ξανά σε περίπου ένα μήνα.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 50 εμβολιασμοί στον “Ευαγγελισμό”, 60 στο “Σωτηρία”, 50 στο “Αττικόν”, 50 στο “Θριάσιο” και 50 στο “Ασκληπιείο” Βούλας.

Στον εμβολιασμό μάλιστα των σημαντικών πολιτικών προσώπων της χώρας ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία.

Ο καθένας ενημερωνόταν ξεχωριστά από το υγειονομικό προσωπικό, συμπλήρωνε το σχετικό έγγραφο και μετά το εμβόλιο περίμενε 15 λεπτά σε ειδική αίθουσα σε περίπτωση που ένιωθε κάποια αδιαθεσία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες χτες δεν παρατηρήθηκε καμία ανεπιθύμητη ενέργεια σε όσους έκαναν το εμβόλιο.

Το πρόγραμμα σήμερα

Συνεχίζονται σήμερα  οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Επίσης σήμερα θα γίνει η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

About Μαρία Νικολοπούλου