Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πού βρίσκεται η θαλάσσια σπηλιά με την κρυφή παραλία στον Κορινθιακό

Πού βρίσκεται η θαλάσσια σπηλιά με την κρυφή παραλία στον Κορινθιακό
Το φυσικό τοπίο της «σπηλιάς της Φώκιας» είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του Κορινθιακού. Βρίσκεται απέναντι από το σύμπλεγμα των Αλκυονίδων Νήσων, όπου ήταν το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έπληξε την Αττική το 1981.

Ο «κρυφός παράδεισος» του Κορινθιακού κόλπου, δημιούργησε «αντιπαράθεση» μεταξύ δύο διακεκριμένων ομάδων πιλότων drone. Οι δύο ομάδες κατέγραψαν την ομορφιά του τόπου, όμως ο τρόπος που το παρουσίασε ο καθένας, διέφερε.

1

Η σπηλιά της Φώκιας βρίσκεται κρυμμένη στα βράχια του Κορινθιακού. Τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τα περίτεχνα βράχια, δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπίο.
Η πρόσβαση στη σπηλιά γίνεται με σκάφος ή από ένα δύσβατο, αλλά με πλούσιο πευκόδασος, μονοπάτι. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με αυτοκίνητο, για να γλιτώσετε τη διαδρομή με τα πόδια. Οποιοδήποτε τρόπο και να επιλέξτε, αξίζει τον κόπο.

2

Η παραλία παραμένει ανέγγιχτη από χαραγμένα ονόματα στα βράχια και πεντακάθαρη, όπως πρέπει να είναι αυτό το μοναδικό «μνημείο της φύσης».

hotel

Ταξίδια – Τουρισμός

 

Η «αντιπαράθεση» των ομάδων drone, γίνεται στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το τοπίο.
Η πρώτη ομάδα παρομοιάζει την παραλία με το «Γαλάζιο Παράθυρο της Μάλτας», λόγω της σπηλιάς και των βράχων που την περιβάλουν.
Η δεύτερη ομάδα, επειδή η παραλία είναι μέσα στη σπηλιά, δεν την «βλέπει» ο ήλιος και για αυτό είναι πάντα δροσερή.

 

Δείτε και τα δύο βίντεο των ομάδων Up Drones και Haanity που αποκαλύπτουν το πανέμορφο τοπίο:

 

 

 

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου