Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

10 λόγοι που αξίζουν να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι ζούμπα

10 λόγοι που αξίζουν να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι ζούμπα

Έχεις βαρεθεί τις μονότονες  ασκήσεις στο γυμναστήριο ή το βαρετό τρέξιμο Ξεκίνησε να χάνεις τα περιττά κιλά χορεύοντας ζούμπα.  Πριν το κάνεις διάβασε τι ακριβώς κάνει και τι οφέλη προσφέρει.

Τι είναι η ζούμπα;

Η ζούμπα είναι συνδυασμός  ασκήσεων fitness με χορευτικές λατινοαμερικανικές κινήσεις. Οι  εξασκούμενοι  προσπαθούν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του  εκπαιδευτή κάτω από τους ή χους της μουσικής και να ακολουθήσουν τον ρυθμό του.

Τα σημαντικότερα οφέλη που μας προσφέρει η ζούμπα

 

http://webkorinthos.gr/item/entasis-health-fitness-club-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-spinning-trx-fitathlon-personal-training-yoga-pilates-pilates-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B3/

  1. Γρήγορα κάψιμο θερμίδων –  μπορούμε να κάψουμε σε μία ώρα εξάσκησης ζούμπας  γύρω στις 800 θερμίδες. Είναι κατά πολύ πιο πολλές σε σχέση με το κουραστικό τρέξιμο.
  2. Γυμνάζεται όλο το σώμα –  η ζούμπα γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες. Δεν τις αυξάνει υπερβολικά, για αυτό και οι γυναίκες μπορούν να γυμνάζονται χωρίς φόβο.
  3. Γρήγορα αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τίποτα άλλο δεν μας κινά περισσότερο από τα γρήγορα αποτελέσματα.
  4. Γνωριμία με το σώμα μας –  κατά την διάρκεια της άσκησης χρησιμοποιούμε μυς, που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν ότι υπήρχαν.
  5. Βελτίωση της αποδοτικότητας –  έχει αποδειχθεί ότι ο χορός αυτός επιδρά στον συγχρονισμό του ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητά μας.
  6. Ότι πιο καλύτερο για χαλάρωση –  μετά από μία  ώρα άσκησης,  ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα..
  7. Αισθήματα ευτυχίας –  χορεύοντας ζούμπα εκκρίνονται  οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ευτυχία οι ενδορφίνες.  Άρα είναι φανταστικός τρόπος να ξεπεράσουμε την φθινοπωρινή και χειμερινή ανία.
  8. Ευκολία στην εκτέλεση των χορευτικών κινήσεων – μπορούμε να ακολουθήσουμε τις κινήσεις του εκπαιδευτή, χωρίς να ανησυχούμε για τα σωστά βήματα. Αυτό που μετρά είναι το ευχάριστο παιχνίδι.
  9. Καταπληκτικός τρόπος βελτίωσης της φυσικής μας κατάστασης –  στην ζούμπα μπορεί να ασκηθεί ο οποιασδήποτε και  κάθε ηλικίας.
  10. Ευκαιρία να γνωρίσεις ξεχωριστούς ανθρώπους – στην  ζούμπα  χορεύουμε ανά ομάδες για αυτό και μπορούμε να γνωρίσουμε και άλλα άτομα,  γεμάτα με θετική ενέργεια.

 

About Μαρία Νικολοπούλου