Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιουβέτσι με Πλιγούρι και Θαλασσινά – Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε

Γιουβέτσι με Πλιγούρι και Θαλασσινά – Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε

 

 

Αυτό το γεμάτο νοστιμιά γιουβέτσι πραγματικά δεν παίζεται,θα μου πεις τώρα δεν είναι ακριβώς γιουβέτσι, ναι αλλά κάπως πρέπει να το ονομάσω αυτό φαγητό όμως το πιο σημαντικό είναι ότι θα γίνει το αγαπημένο σου όλες τις εποχές του χρόνου , τις φορές που δεν έχεις πολύ χρόνο ή που θες να μαγειρέψεις κάτι ελαφρύ, είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα!

 

 Γιουβέτσι με Πλιγούρι και Θαλασσινά
•Έτοιμη σε: 
25′   •Ποσότητα: 4-5 άτομα  •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά

200 gr. πλιγούρι
500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
200 ml. κρασί λευκό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ή μαϊντανό
5-6 ντοματίνια

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Αν χρησιμοποιήσουμε χταπόδι το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό.

Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Αν  σας αρέσει  μπορείτε να προσθέσετε λίγο κοτόπουλο ή μπέικον.
~ Αν δεν σας αρέσει το πλιγούρι χρησιμοποιήστε κριθαράκι, απλά προσθέστε όσο νερό επιπλέον χρειάζεται για να βράσει.
~ Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με εστραγκόν ή κοπανισμένους σπόρους γλυκάνισου.
~ Το πλιγούρι θα πρέπει να είναι σπυρωτό γιατί από την ώρα που θα το αποσύρουμε από την φωτιά θα «φουσκώσει».

 

4 πεντανόστιμες συνταγές με θαλασσινά

Τρεις υπέροχες συνταγές θαλασσινών από τα ιχθυοπωλεία της Κορίνθου

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

 

 

 Τα πιο φρέκα Είδη τροφίμων Οπωροπωλεία στην Κορινθία με ένα κλικ

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 

 

 

.funkycook.gr

About Μαρία Νικολοπούλου