Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

36 Πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά σας

36 Πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά σας

 

Σίγουρα το βαθύ κόκκινο είναι διαχρονικό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους ! Αν ωστόσο θέλετε να δώσετε μια πρωτότυπη διάθεση στο φετινό γιορτινό τραπέζι, αποφύγετε τα συνηθισμένα (χαλκομανίες, χρωματιστές μπογιές) και δείτε διάφορες λύσεις που θα κάνουν τη σημερινή διαδικασία ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια!

Θα ξεκινήσω από το προσωπικό μου αγαπημένο! Καλσόν! Τοποθετήστε τα αυγά ανάμεσα σε κρεμμυδόφυλλα, ή πίσω από φύλλα μικρών φυτών (δυόσμου, βασιλικού κτλ), βάλτε τα σε καλσόν, και αφήστε κανονικά στο βραστό νερό με το χρώμα! Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

---------------------------------------------egg decoration 10 3

---------------------------------------------egg decoration 11 3

Υπάρχει η λύση να διακοσμήσετε τα αυγά με κομματάκια από αντικείμενα που θα κολλήσετε πάνω. Καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, κομμάτια από ύφασμα, χαρτόνια, ακόμα και ολόκληρα κουμπιά, σας βοηθούν να δημιουργήσετε από αφηρημένα σχήματα, μέχρι φιγούρες! Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, θα τα ενθουσιάσει!

------------------------------------egg-1 3

------------------egg decoration 2 3

------------------------------------egg decoration 3 3

---------------------------------egg decoration 9 3

--------------------egg decoration 8 3

Αν έχετε σκοπό να ζωγραφίσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρες παραστάσεις ή μοτίβα με τέμπερα, μαρκαδόρο ανεξίτηλο, ή ακόμα και τα σωληνάρια με τη χρυσόσκονη! Περνάτε στο τέλος τα αυγά με ένα ειδικό λάδι που το βρίσκετε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, και το αποτέλεσμα παραμένει χωρίς να ξεβάφει!

----------------------------------------egg decoration 4 3

--------------------------------egg decoration 5 3

------------------------------------------------------egg decoration 6 3

Τέλος, ιδιαίτερο αποτέλεσμα δίνουν οι κλωστές! Λόγω των καμπυλών του αυγού, είναι ένα υλικό το οποίο εφαρμόζει τέλεια. Είτε θα βάλετε «φουστανάκια» που θα τα πλέξετε μόνοι σας, είτε έτοιμα που θα βρείτε σε μαγαζιά με εποχιακά είδη, είτε απλά θα κολλήσετε περιμετρικά τις χρωματιστές κλωστές, είναι ένας τρόπος, που μεν απαιτεί περισσότερο χρόνο, δίνει όμως το πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα!

--------------------------------------------------------------egg decoration 7 3

------------------------------------------------egg decoration 3

-----------------------------------------egg decoration 12 3

Όποιο και να επιλέξετε από τα παραπάνω, δείτε τη διαδικασία σαν μια ευχάριστη γιορτινή δραστηριότητα που θα κάνετε μαζί με τα παιδιά, και μη σας νοιάζει το τέλειο αποτέλεσμα, απλά απολαύστε την !

Μαυρίκη Κ. Μάγδα
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος Τ.Ε.Ε.
magdamavriki@gmail.com 1

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και άλλες έξυπνες και άκρως εντυπωσιακές ιδέες για το πως θα διακοσμήσετε τα πιο πρωτότυπα και όμορφα πασχαλινά αυγά!

Οι φίλοι σας θα εκπλαγούν ευχάριστα και σίγουρα το τραπέζι σας δεν θα μοιάζει καθόλου βαρετό!

Τα μόνα που θα χρειαστείτε για να τα δημιουργήσετε είναι χρώμα για τρόφιμα, κόλλα, χρωματιστούς μαρκαδόρους και… πολλή φαντασία!

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

About Μαρία Νικολοπούλου