Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Περίσσεψε φαγητό από το Πάσχα; Αυτές οι συνταγές θα σε σώσουν!

Περίσσεψε φαγητό από το Πάσχα; Αυτές οι συνταγές θα σε σώσουν!
Συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το Πάσχα!
Το webkorinthos σου προτείνει

Πάει κι αυτό! Τέλειωσε το μεγάλο φαγοπότι, που ξεκίνησε την Ανάσταση με την πολυαναμενόμενη μαγειρίτσα, κορυφώθηκε την Κυριακή του Πάσχα με τον στριφογυριστό οβελία και συνεχίστηκε μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα (φυσικά, πάλι με το αρνάκι)! Και τώρα τι κάνουμε με όλα αυτά που περίσσεψαν και δε φαγώθηκαν και που –για να λέμε την αλήθεια – δε θέλουμε να τα ξαναφάμε με τον ίδιο τρόπο;

Tι θα τα κάνεις δηλαδή όλα αυτά τα τσουρέκια που έχεις συγκεντρώσει στο σπίτι (πόσα να φας πια με τον πρωινό καφέ ή σε σάντουιτς); Αμ τα κουλουράκια, που σε λίγο θα αρχίσουν να μπαγιατεύουν; Για να μη μιλήσουμε καν για τα αυγά που πάλι έχεις συγκεντρώσει ένα μικρό κοτέτσι στο ψυγείο σου! Ενώ, το αρνί που όσο περνάει ο καιρός σφίγγει και σκληραίνει είναι από μόνο του ένα θλιβερό κεφάλαιο που σου προκαλεί πονοκέφαλο! Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται οικεία και νιώθεις πως “το ‘χεις ξαναδεί το έργο” – δηλαδή τα φαγητά και γλυκά που με τόσο κόπο έφτιαξες και όλοι αδημονούσαν να δοκιμάσουν, τώρα να ξεροσταλιάζουν στο ψυγείο χωρίς κανένας να θέλει να τα γευτεί – μην απογοητεύεσαι και, προπαντός, μην πιάσεις τη σακούλα για να τα πετάξεις!

Το σύνθημά μας είναι #denpetametipota!
Γιατί εμείς, στο webkorinthos ξέρουμε πώς να δημιουργήσουμε μαγειρικά αριστουργήματα με τα..leftovers! Θες να δεις πώς;

Scroll down και… δε θα μείνει ψίχουλο!

Τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του, τόση προετοιμασία και μόλις σβήσουν τα φώτα… κανείς δεν ενδιαφέρεται για – τον μέχρι πρότινος – λαχταριστό οβελία. Άδικο! Και επειδή όπως είπαμε και παραπάνω #denpetametipota, εμείς πειραματιστήκαμε και σου προτείνουμε δύο εύκολες συνταγές για να δεις (και να φας) το αρνί… αλλιώς!

Κρεατόπιτα με ό,τι περίσσεψε
kreatopita-960x500
Υλικά:
1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο ή 8 χειροποίητα ή ακόμα και σφολιάτα
1kg αρνάκι που περίσσεψε από το τραπέζι της Λαμπρής
1 κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
3 καρότα – κομμένα σε κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά – κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά – κομμένη σε κύβους
1 φλ. αρακά
1 φλ. καλαμπόκι
200g μανιτάρια κονσέρβας
1 ½ φλ. τραχανά γλυκό
2 ντομάτες – κομμένες σε κύβους
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μαϊντανό
½ φλ. κρασί λευκό
200g φέτα – θρυμματισμένη
200g κίτρινα τυριά – τριμμένα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Aλάτι
Πιπέρι
1 αυγό & 1 κ.σ. ελαιόλαδο για την επικάλυψηΕκτέλεση:
Αν δεν έχεις ούτε σφολιάτα ούτε έτοιμο – ξεπαγωμένο – χωριάτικο φύλλο, τότε πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται να φτιάξεις το δικό σου φύλλο. Νερό, ξύδι, λάδι, αλεύρι, αλάτι και έγινε το ζυμάρι σου! Βρες στο internet τη συνταγή που σου ταιριάζει και πάμε να φτιάξουμε τη γέμιση της πιο after -πασχαλινής κρεατόπιτας! Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις το λάδι και τσιγαρίζεις πρώτα τα λαχανικά (κρεμμύδια, καρότα, ντομάτες, πιπεριές, αρακά, καλαμπόκι, μανιτάρια) αλλά και τον τραχανά (για να τραβήξει τους χυμούς των λαχανικών). Στη συνέχεια προσθέτεις το κρέας – το οποίο ιδανικό θα ήταν να το καθαρίσεις από κόκαλα και λίπη και να το έχεις περάσεις από το multi για να είναι πολύ ψιλοκομμένο – και το ανακατεύεις να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν αρχίσουν να “σώνονται” τα υγρά, προσθέτεις το κρασί και το αφήνεις να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτεις το γιαούρτι, τον μαϊντανό, τα τυριά και αλατοπιπερώνεις προσεκτικά, γιατί το αρνί είχε τα μπαχάρια του από τη σούβλα. Η γέμισή σου πρέπει να μοιάζει με χυλό, ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ υγρή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φόρμα που ανοίγει είτε ένα ταψί, όλα εξαρτώνται από το πόσο κρέας έχεις βάλει  (μπορείς να προσαρμόσεις τη συνταγή στα μέτρα σου, αν έχεις λιγότερο ή περισσότερο κρέας που σου έχει περισσέψει). Όπως και να ‘χει, βουτυρώνεις και προσθέτεις το φύλλο. Αν χρησιμοποιήσεις σφολιάτα, βάζεις ένα φύλλο κάτω και ένα πάνω, ενώ αν χρησιμοποιήσεις φύλλο, βάζεις 6 κάτω (γιατί θα βγάλει υγρά λόγω του γιαουρτιού η πίτα) και 2 πάνω. Συνθέτεις την πίτα σου και σε ένα μπολάκι χτυπάς το αυγό με το λάδι και αλείφεις την επιφάνεια. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.Κοκκινιστό αρνάκι της επόμενης μέρας
nutri-book.gr_arnaki-kokkinistoΥλικά:


½ kg κρέας από αυτό που έχει περισσέψει – κομμένο σε κύβους των 4 cm
1 κουτάκι χυμό ντομάτας πασσάτα
1 κ.σ. πολτό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
1 πράσο – ψιλοκομμένο
2 καρότα – κομμένα σε ροδέλες
1 σκ. σκόρδο ή ½ κ.γ αποξηραμένο
1 ξυλάκι κανέλα
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 π.κρ. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζεις το μισό λάδι και τσιγαρίζεις όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, καρότα) μαζί με το φύλλο δάφνης. Μόλις καραμελλώσουν, αποσύρεις από τη φωτιά και τα μεταφέρεις για λίγο σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι και ρίχνεις το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλλα και το κρέας. Το γυρνάς από όλες τις πλευρές να πάρει τα αρώματά του. Μόλις αρχίσουν να “σώνονται” τα υγρά, σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις να εξατμιστεί. Σε αυτό το σημείο προσθέτεις τον πελτέ (τον οποίο τον έχεις αραιώσει σε ένα μπολάκι με ελάχιστο νεράκι) και ανακατεύεις. Προσθέτεις το χυμό πασσάτα, αλατοπιπερώνεις (με μέτρο γιατί μην ξεχνάς πως το κρέας είναι ήδη μαγειρεμένο και αλατισμένο), κλείνεις την κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα! Είναι έτοιμο όταν η σάλτσα έχει δέσει. Μπορείς να το σερβίρεις είτε με ρύζι είτε με μακαρόνια ή ακόμα και χυλοπίτες (η αγαπημένη μας επιλογή με αυτό το φαγάκι)!

Πλάκα είχε όταν τσουγκρίζαμε τα αυγά το ένα πίσω από το άλλο και τους κερδίζαμε όλους, ε; Τώρα που έχεις μαζέψει ένα μπολ αυγά τι κάνεις; Μπορεί να έχει καταρριφθεί ο μύθος που δαιμονοποιούσε τα αυγά για τη χοληστερίνη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα φας όλα μαζί και μάλιστα σκέτα. Υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποι να απολαύσεις τα υπέροχα αυγουλάκια και εμείς σου δείχνουμε τους 2 πιο αγαπημένους μας!

Πατατοσαλάτα με τσουγκρισμένα αυγά και αβοκάντο σε

 

01eca75aae458285cc7b79002b8a4063σάντουιτς

yu3

Υλικά:
500g πατάτες
5 βραστά αυγά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα – ψιλοκομμένα
200g μαγιονέζα light
150g γιαούρτι πλήρες
30g μουστάρδα
2 αβοκάντο – κομμένα σε κύβους
6 αγγουράκια πίκλες – ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Μαρούλι & ψωμί ντινκελ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζεις τις καθαρισμένες πατάτες, ολόκληρες, σε αλατισμένο νερό. Τις βγάζεις μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνεις καλά και τις αφήνεις να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν οι πατάτες ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τις πίκλες, το αβοκάντο, τον μαϊντανό και τα ανακατεύεις. Τα περιχύνεις με το λεμόνι και προσθέτεις το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά. Κόβεις σε κύβους τις πατάτες και ανακατεύεις με το υπόλοιπο μείγμα. Η πατατοσαλάτα σου είναι έτοιμη! Μπορείς είτε να την απολαύσεις σκέτη είτε σε γέμιση ως ένα υγιεινό σάντουιτς με μαύρο ψωμί ντίνκελ και μαρούλι!

Συνταγή για σαλάτα με πατζάρια

Καταγραφή
Υλικά:
4 μεγάλα κεφάλια από παντζάρι βρασμένα και καθαρισμένα
4 βραστά αυγά
6 φύλλα μαρούλι – ψιλοκομμένα
1 συσκευασία cottage cheese
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβεις τα παντζάρια και τα αυγά σε κυβάκια. Καθαρίζεις το μαρούλι με ξύδι και νερό και ψιλοκόβεις. Ενώνεις τα υλικά σε μία σαλατιέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το cottage με το λάδι, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τα προσθέτεις στη σαλάτα σου!

Έψαξες να βρεις την τέλεια συνταγή, το τσέκαρες κάθε μισή ώρα να δεις πόσο και αν φούσκωσε, με ντελικάτες κινήσεις το έπλεξες και ξανά, καρτερικά, περίμενες να φουσκώσει, το άλειψες – ευλαβικά σχεδόν, για να μη σου ξεφουσκώσει – με αυγό και περίμενες να ψηθεί και να γίνει το τέλειο ΤΣΟΥΡΕΚΙ! Και τώρα, που πέρασαν οι μέρες δόξας του, τι θα το κάνεις; Θα το αφήνεις να μπαγιατεύει και να γίνεται σαν άχυρο; Μην το αφήσεις να πάρει την κάτω βόλτα! Δώσ’ του άλλον αέρα με τις παρακάτω συνταγές!

Το τσουρέκι σε Cheesecake

ekmek-cheesecake-recipe-cool-artisan-1
Υλικά για τη βάση:
6 – 8 φέτες τσουρέκι – κομμένες σε κύβους
100g βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
1 συσκευασία τυρί κρέμα (200g)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι σαντιγί στιγμής (σκόνη)
200ml γάλα πλήρες
Επικάλυψη:
Μαρμελάδα βύσσινο /κεράσι/ φράουλα

Εκτέλεση:
Κόβεις το τσουρέκι σε κύβους και το βάζεις σε ένα ταψί. Το τοποθετείς στον φούρνο, στο γκριλ (για 4 -6 λεπτά) μέχρι να γίνουν οι κύβοι αρκετά σκληροί, αλλά προσέχοντας να μη στεγνώσουν τελείως και γίνουν σαν φρυγανιές! Μόλις γίνουν τα παξιμαδάκια από τσουρέκι τα αφήνεις να κρυώσουν και ξεκινάς να λιώσεις το βούτυρο. Θρυμματίζεις τα τσουρεκάκια στο multi και στη συνέχεια τα ανακατεύεις με το βούτυρο, μέχρι να δημιουργήσεις το μείγμα της βάσης. Το απλώνεις σε μία στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και το αφήνεις να κρυώσει μέχρι να φτιάξεις την κρέμα. Χτυπάς στο μίξερ τη σαντιγί στιγμής με το γάλα και κρατάς στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάς και αφρατεύεις το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτεις με μία μαρίζ τη σαντιγί. Ανακατεύεις απαλά για να μη χάσει τον αέρα του. Καλύπτεις τη βάση σου, απλώνεις την κρέμα και αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο  να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφαιρείς από το ψυγείο και προσθέτεις τη μαρμελάδα της επιλογής σου και ξανατοποθετείς στο ψυγείο για μία ακόμα ώρα.

Τσουρέκι french toast με τυρί κρέμα και φράουλες

french-toast

Υλικά για το French Toast
10 φέτες τσουρέκι (από το καλό)
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη, συν έξτρα για το γαρνίρισμα
4 κουταλιές βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
1 συσκευασία τυρί κρέμα (200g)
2 βανιλίνες
40 Φράουλες

Εκτέλεση:
Πρώτα πρέπει να φτιάξεις τα French Toast. Σε ένα μπολ χτυπάς το αυγό, το γάλα και κανέλα. Βάζεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις 1 κ.σ. βούτυρο (υπολόγισε το βούτυρό σου να σου φτάσει για όλες τις φέτες) να λιώσει. Βουτάς μία μία τις φέτες του τσουρεκιού στο μείγμα με το αυγό και το γάλα και τις τοποθετείς στο τηγάνι. Τις τηγανίζεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις αφήνεις σε μία επιφάνεια να κρυώσουν. Σε αυτό το σημείο θέλει προσοχή! Όταν κρυώσουν οι φέτες σου, βάζεις μία μία ανάμεσα σε λαδόκολλες και τις ανοίγεις με τον πλάστη. Δεν χρειάζονται πολλή δύναμη! Αυτό που θέλεις να πετύχεις με αυτόν τον τρόπο είναι να γίνουν πιο λεπτές και πιο μακριές οι φέτες, χωρίς να σπάσουν. Αφού το κάνεις αυτό, αφρατεύεις στο μίξερ ή σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με τη βανιλίνη. Η γέμισή σου είναι έτοιμη! Απλώνεις στο κέντρο κάθε αυγοφέτας τη γέμιση, τις φράουλες, τυλίγεις και έτοιμο το γλυκό!

Αν έχεις παιδιά, σίγουρα αυτές τις μέρες συγκέντρωσες σπίτι σοκολατένια αυγά. Ένα περίεργο πράγμα, ακόμα και για ψώνια να πας και σου δίνουν σοκολατένιο αυγό. Από το να τα φας όπως είναι, σκέτα, εμείς σου προτείνουμε να τα συνδυάσεις με τα πασχαλινά κουλουράκια, πριν μπαγιατέψουν και αυτά!
Κορμός σοκολάτα από Πασχαλοκούλουρα

kormos-sokolatas1Υλικά:
300g πασχαλινά κουλούρια
300g σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν (bitter ή/και γάλακτος)
250g φουντούκια καβουρδισμένα (προαιρετικά)
150g βούτυρο πακέτο (γάλακτος)
150g βούτυρο πακέτο (φυτικό)
Λαδόκολλα για το τύλιγμα
Πραλίνα φουντουκιού για επικάλυψη (προαιρετικά)Εκτέλεση:
Αν επιλέξεις να προσθέσεις φουντούκια, ξεκινάς από το καβούρδισμα. Τα βάζεις για 10 λεπτά στον φούρνο να καβουρδιστούν και τα αφήνεις να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα χοντροσπάς στο multi (αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει όταν θα έχουν κρυώσει εντελώς, αλλιώς θα βγάλουν λάδι και θα κολλήσουν). Αφού κάνεις τα παραπάνω, συνεχίζεις στο μαγείρεμα του κυρίως κορμού. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζεις τα βούτυρα και τις σοκολάτες να λιώσουν (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά), ενώ παράλληλα ανακατεύεις. Όταν λιώσουν, προσθέτεις χοντροσπασμένα τα κουλουράκια, τα φουντούκια και ανακατεύεις. Κλείνεις τη φωτιά, προσθέτεις τα αυγά και ανακατεύεις μέχρι να ομεγονεοποιηθούν όλα τα υλικά. Μοιράζεις και απλώνεις το υλικό σου σε δύο λαδόκολες διάστασης 40x50cm και ξεκινάς να τυλίγεις οριζόντια με απαλές κινήσεις. Αφού φτιάξεις τους κορμούς σου, τους τυλίγεις με αλουμινόχαρτο και τους τοποθετείς στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον. Όταν σφίξουν, μπορείς είτε να τους απολαύσεις όπως είναι είτε να απλώσεις πάνω τους πραλίνα φουντουκιού και να τους κάνεις ακόμα πιο ακαταμάχητους!Τρουφάκια με τα κουλουράκια της Λαμπρήςnistisima_troufakiaΥλικά:
150g από τα σοκολατένια αυγά που σου περίσσεψαν
150g πασχαλινά κουλουράκια
150g θρυμματισμένα αμύγδαλα/ φιστίκια/ φουντούκια
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ βούτυρο
Κακάο/ τρούφα/ καρύδα/ τριμμένοι ξηροί καρποί για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το μέλι και στο τέλος προσθέτεις το βούτυρο για να γυαλίσει η σοκολάτα. Θρυμματίζεις στο multi τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύεις με τη σοκολάτα. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες και στη συνέχεια πλάθεις τα τρουφάκια! Τα απολαμβάνεις όπως είναι ή τα επικαλύπτεις με μία από τις παραπάνω επιλογές ή και με κάτι άλλο που εσύ θέλεις!

yellowday.gr

About Μαρία Νικολοπούλου